El Sabadell es proclama campió de la Copa Catalunya davant d'un combatiu Barça B (2-0)

Els vallesans s'han acabat emportant una final molt intensa protagonitzada pels homenatges a Cruyff i per les lesions

Oriol LlachActualitzat

La Nova Creu Alta s'ha vestit de luxe per acollir la final de la Copa Catalunya entre el CE Sabadell i el FC Barcelona B, gairebé 7.000 espectadors per gaudir d'un dels partits més importants de la temporada. Abans de començar, però, homenatge a Johan Cruyff i és que la Selecció Catalana de Futbol va ser el darrer equip que l'holandès va dirigir des de la banqueta, minut de silenci i pancarta amb el lema "Fins sempre, Johan".

La pilota ha començat a rodar i el partit ha agafat de seguida la intensitat d'una final, al minut 14, però, de nou, homenatge a Johan Cruyff, joc aturat i efusiu aplaudiment.

A la primera part, igualtat de forces entre el Sabadell i el Barça B, tots dos equips han avisat els respectius porters que volien emportar-se la Copa cap a casa. Segon partit de Rafael Mujica com a blaugrana i autèntica exhibició de joc, el jugador que més perill ha generat a la porteria dels vallesans, però d'entre els homes de Gerard López ha estat Chamorro el primer a marcar, just abans de la mitja part, un gol estèril per què l'àrbitre l'ha anul·lat per fora de joc.

En els primers minuts de la segona part, primera arribada dels arlequinats i primer gol, centrada de Manel des de la banda i canonada imparable de Sandro Toscano des de fora de l'àrea. Gerard López ha anat ajustant els seus homes, ha fet debutar el brasiler Robert Gonçalves buscant l'efecte revulsiu, però els homes de Miguel Álvarez han sabut contrarrestar totes les iniciatives dels blaugranes. El rellotge avançava i els nervis s'instal·laven al Barça B, en el temps afegit, Gerard Gumbau ha relliscat, Bruno Vinicius s'ha emportat la pilota i centra a Ernest Forgas que remata a plaer a la porteria d'Ortolá, fent el 2-0 definitiu.

Les lesions també han estat protagonistes, males notícies per a tots dos rivals, al Dani Romera i Cámara pel Barça B i Adri pel Sabadell han hagut d'abandonar el terreny de joc.