El Manchester City supera el Tottenham (0-2) i albira la quarta Premier consecutiva

Dos gols de Haaland i una actuació impecable d'Ortega permeten a l'equip de Guardiola recuperar el liderat del campionat. Diumenge, Manchester City-West Ham i Arsenal-Everton, dos partits que decidiran la Premier

Entre l'espasa i la paret ha estat el Manchester City les últimes jornades de la Premier League. Però els de Pep Guardiola han reaccionat a temps i aquest dimarts, després d'un triomf al camp del Tottenham (0-2), han acabat de capgirar el campionat a falta d'una última jornada. Erling Haaland ha estat l'autor dels gols de la vuitena victòria consecutiva dels cityzens.

A Tottenham hi havia 3 punts en joc del partit de la 34a jornada de Lliga, que havia estat ajornat. El City perseguia l'Arsenal, per dependre de si mateix en l'última jornada, mentre que els Spurs perseguien un triomf per seguir disputant a l'Aston Villa l'última plaça de Champions per a la temporada que ve.

• En un duel vibrant, la primera ocasió del partit ha estat per al local Bentancurt (6'). El seu xut, però, l'ha desviat Ederson.
  • En el minut 16, després d'una badada defensiva del Tottenham, Phil Foden s'ha trobat sol davant de la porteria de Guglielmo Vicario, que amb molts reflexos ha evitat el gol amb el braç.
  • A les acaballes de la primera part, Haaland i Bernardo Silva han disposat d'una doble ocasió que, amb Vicario batut, ha tret sota pals Dragusin, de cap. El defensa romanès ha salvat els Spurs d'encaixar el primer gol.
  • A la represa, el City ha mantingut la pressió amb què havia finalitzat la primera part i Kevin de Bruyne (46') ha engaltat una forta volea que ha pogut desviar el porter italià.
  • Però en un ràpid contracop, a l'altra porteria, Son (48') ha estat a punt de sorprendre Ederson, que ha reaccionat molt ràpidament.
Foden felicita Haaland pel seu primer gol (Reuters)
  • Tot ha canviat quan Foden ha recuperat una pilota al mig del camp. La cavalcada del menut extrem britànic ha sorprès la defensa del Tottenham. I quan la pilota ha arribat als peus de De Bruyne, la passada a Haaland estava cantada. El gegant noruec, ben situat, només l'ha hagut d'empènyer cap a dins. El màxim golejador de la Premier, molt criticat les últimes setmanes, gairebé no l'ha celebrat.
  • En un intent de rematada, el Cuti Romero s'ha passat de frenada i ha picat amb el genoll a la cara d'Ederson (67'). El brasiler ha hagut de ser atès pels serveis mèdics del City durant uns minuts. Tot i que s'ha recuperat, Guardiola ha decidit substituir-lo per Stefan Ortega. L'empipament del porter titular ha estat notable, i la seva cara a la banqueta, tot un poema.
  • Ben aviat, el Tottenham ho ha tornat a intentar. Kulusevski (71') ha posat a prova Ortega, que ha reaccionat amb fermesa. El City s'ha vist contra les cordes dues vegades més, però Kulusevski (75') i Son (86') han topat una altra vegada amb un Ortega salvador. L'1 contra 1 del sud-coreà amb l'alemany pot valer una lliga.
  • En la recta final del partit, Doku (90') ha forçat un penal de Pedro Porro i Haaland (91') ha sentenciat el triomf per al conjunt de Guardiola, que aquest diumenge pot sumar la quarta Premier consecutiva per als de Guardiola (sisena des que va arribar a Manchester) i desena en la història de l'entitat.

Premier a la vista

En l'última jornada, el City rep el West Ham, a l'Etihad, mentre que l'Arsenal esperarà la carambola, rebent l'Everton a Londres.

Des de l'eliminació de la Champions contra el Reial Madrid, el Manchester City s'ha centrat en la Premier i l'equip s'ha convertit en una piconadora. En els 5 últims partits ha marcat 17 gols i només n'ha encaixat un.

Aquesta temporada ja han guanyat dos títols: la Supercopa d'Europa i el Mundial de Clubs, i el pròxim 25 de maig el City de Guardiola tindrà l'oportunitat de guanyar un altre títol, l'FA Cup. Els cityzens disputen la final contra el Manchester United.