Roura i Brau, en la foto d'equip del Barça 2011-2012, l'única en què van coincidir Guardiola a la banqueta i Rosell a la llotja
Roura i Brau, en la foto d'equip del Barça 2011-2012, l'única en què van coincidir Guardiola a la banqueta i Rosell a la llotja
barça

Dos ajudants de Pep Guardiola al Barça, a l'acte de presentació del grup d'oposició a Laporta

La plataforma Som un clam, encapçalada per Joan Camprubí, celebra un primer esdeveniment a Vallvidrera

Redacció Esport3Actualitzat

L'oposició a la presidència de Joan Laporta va començar a caminar dilluns en un acte de presentació celebrat a Vallvidrera, que va comptar mig miler de convidats. La plataforma Som un clam assegura que el FC Barcelona "està en una situació d'emergència i cal fer un pas endavant per revertir-la". No amaguen que una de les seves raons de ser és "evitar la reconversió en SA".

Som un clam neix de la preocupació pel present blaugrana, però refusa ser considerada una candidatura de cara a les eleccions de 2026. Un dels seus principals actius pot ser el suport de cares conegudes vinculades a l'esport, com dos dels ajudants de Pep Guardiola i Tito Vilanova en les seves etapes a la banqueta del Barça.

Es tracta de l'analista i posteriorment tècnic Jordi Roura i del preparador físic Juanjo Brau, l'ombra de Leo Messi durant tants i tants anys. Tenen en comú haver estat empleats de l'entitat en el primer cicle de Laporta, així com en els mandats de Rosell i Bartomeu. Del món de la cistella hi ha assistit l'exjugador de la secció Marc Gasol, actual propietari del Bàsquet Girona.

La plataforma Som un clam està encapçalada per Joan Camprubí, net de l'expresident Agustí Montal. Camprubí, que presenta un perfil jove de 37 anys, hauria mantingut una trobada amb el segon candidat més votat dels comicis de 2021, Víctor Font, per explicar-li els seus plans.

També neix Suma Barça

Dijous també es presenta Suma Barça, un grup d'opinió format per socis liderat per l'urgellenc Ricard Font, alt càrrec de la Generalitat de Catalunya en diferents etapes. Més noms del col·lectiu amb recorregut polític són Gerard Figueres o Josep Maldonado, exsecretaris generals d'Esports, o Beto Agustí, expresident de l'ACB i del Circuit de Catalunya.

ARXIVAT A:
Guardiola
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut