Un experiment pioner genera electricitat dels corrents oceànics a Taiwan

Els corrents oceànics se sumen a la llista de fonts de generació d'electricitat renovables i sostenibles

Néstor GómezActualitzat

Científics de la Universitat de Sun Yan Sen de Taiwan han generat electricitat d'un corrent marí per primera vegada en el món.

Fins ara la generació d'energia elèctrica que s'havia obtingut del mar procedia de l'embat de les onades o les marees. Després de set anys d'investigació, aplicant els darrers avenços tecnològics, per primer cop científics de la Universitat de Sun Yan Sens han construït un artefacte que aprofita l'energia dels corrents oceànics, en aquest cas del corrent de Kuroshio. L'artefacte és una plataforma que deixa caure 20 làmines que cobreixen uns 200 m² cadascuna. Quan el corrent flueix a través de les làmines fa girar unes aspes que activen el generador i produeix electricitat. Segons informa el professor Chen Yang-yih, han estat capaços de produir 26 quilowatts de potència amb un corrent oceànic d'1,3 m/s i és capaç de produir 50 kW d'energia elèctrica a màxima potència.

El corrent de Kuroshio forma part del corrent de Pacífic Nord, una cèl·lula d'aigua oceànica que gira en sentit horari i que es desplaça des de Califòrnia fins a les Filipines, remunta cap al Japó i retorna cap als Estats Units. Taiwan aprofita la seva situació per obtenir electricitat d'aquest corrent oceànic.

Chen Yang-yih, un cop es comercialitzi el generador, té previst instal·lar-ne desenes a la costa est de Taiwan. Els generadors seran capaços de produir un gigawatt d'electricitat, la mateixa que produeix una planta energia nuclear. Actualment, el 16% de l'electricitat que consumeix Taiwan prové de l'energia nuclear.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut