Un eixam enorme de libèl·lules envaeix la platja de Misquamicut, a Rhode Island

La platja estatal de Misquamicut, a Rhode Island, va presenciar un fenomen impressionant: un eixam de milers de libèl·lules va envoltar els banyistes.

Un fet inesperat

Diversos vídeos publicats a les xarxes socials mostren milers d'aquests insectes sobrevolant la zona i provocant sorpresa i alguna preocupació inicial entre les persones que estaven gaudint de la platja. Segons els experts, les temperatures càlides de l'oceà i el vent podrien haver empès els insectes cap a la costa, tot i que l'eixam també podria ser causat per l'assecament dels seus hàbitats naturals, com aiguamolls i pantans.

Aquest tipus de libèl·lules es coneixen amb el nom de libèl·lules verdes o libèl·lules de juny ("Anax junius"). Es troben a l'Amèrica del Nord, Amèrica Central, illes del Carib i a Kamtxatka. Són caçadores carnívores que poden viatjar llargues distàncies durant l'estiu. De fet, crien en llacs, basses i corrents d'aigua calmada, però tenen un fort comportament migratori i se solen veure lluny dels llocs de cria.

Ginger Brown, una experta en libèl·lules de Rhode Island, va explicar que aquests insectes són essencials per a l'ecosistema, ja que controlen la població de mosquits i altres plagues, a més de ser un aliment per a ocells i plantes carnívores. De fet, se sap que les libèl·lules poden menjar fins a 100 mosquits al dia.

No confondre libèl·lules amb espiadimonis

Com a curiositat, cal saber diferenciar entre libèl·lula i espiadimonis. Aquests darrers, quan estan aturats, poden plegar les ales sobre l'abdomen, mentre que les libèl·lules no ho poden fer. Pel que fa a la resta de les seves característiques, són molt semblants, i el cicle vital és pràcticament el mateix.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut