Tres morts a Ohio després d'una setmana amb més d'una vintena de tornados als Estats Units

Belén Samper / Alberto AlcántaraActualitzat

Un tornado de força EF3 va deixar tres morts dijous passat a Lakeview, Ohio. Formava part d'un sistema de tempestes que han causat nombrosos ferits i danys materials al centre dels Estats Units.

Lakeview, Ohio, el 15 de març (Adam Cairns)

Brot de tornados

Almenys 26 tornados van afectar 7 estats diferents (Ohio, Indiana, Kentucky, Illinois, Arkansas, Missouri i Texas) entre dimecres i dijous passat. Els estats més afectats han sigut Ohio i Indiana, on un tornado EF3, que implica vents superiors als 219 km/h, ha deixat 3 morts, al voltant de 60 ferits i ha destrossat més d'un centenar de cases al seu pas.

Indian Lake, Ohio, el 15 de març (Doral Chenoweth)

Ens ha deixat imatges molt curioses, com aquesta de dos tornados molt pròxims entre si que arriben a formar una estructura de doble vòrtex durant alguns segons.

 

 

L'episodi ha arribat coincidint amb l'inici de la primavera climatològica, que dona pas a la temporada de tornados als Estats Units (del març fins al juny). Tenen lloc majoritàriament a la coneguda regió del Corredor dels Tornados ("Tornado Alley").

Degut a la seva situació geogràfica, es tracta d'una zona on interactuen tres masses d'aire diferents: una massa d'aire càlida i humida provinent del golf de Mèxic, una càlida i seca del desert de Sonora i una altra de freda i seca que ve del pol. S'afavoreix la inestabilitat i la formació dels grans núvols de tempesta associats als tornados.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut