La Torre de Cabdella (Sílvia Coll)

Fins a 145 mm de precipitació acumulada a l'Alt Pirineu aquest dissabte

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest dissabte ha començat un episodi de pluja que, de moment, ha acumulat els registres més importants a l'Alt Pirineu i Aran. Queden, com a mínim, un parell de dies més per incrementar aquestes quantitats i afegir un bon cabàs d'aigua a les conques internes.

Guixers (Josep Maria Coll)

Fins a 146 mm

Veníem d'un divendres amb alguns xàfecs destacables a l'extrem nord-est, mentre que dissabte ha estat molt profitós al Pirineu i Prepirineu occidental, amb registres d'entre 50 i 145 mm. També hem tingut alguns xàfecs abundants en punts localitzats de Ponent, d'entre 20 i 40 mm, i alguns registres d'uns 50 mm al Pirineu oriental. Per contra, ha plogut molt poc o gens a una gran part de la meitat est de Catalunya.

Aquest és el mapa amb algunes de les dades més significatives de pluja acumulada al llarg del dia.

Pluja acumulada el dissabte 27 d'abril

Neu i torb

A banda dels registres de precipitació, cal destacar la ventada del sud que bufa al Pirineu, amb cops de fins a 139 km/h al Cap de Vaquèira, 118 km/h a la Tosa d'Alp, 105 km/h a Certascan o 100 km/h a Ulldeter. La cota de neu ha voltat els 2.000 metres, tot i que hem vist nevar fins als 1.500 metres al vessant sud, per exemple a la càmera del temps de la Torre de Cabdella. Podeu consultar aquestes càmeres al portal del temps. Aquí us ensenyem com es veia el torb a la càmera de Baqueira-Beret.


Més pluja

El millor de tot és que l'episodi de precipitació ha de continuar, amb ruixats dispersos, més probables a la meitat est, durant el diumenge i, si tot va bé, durant l'inici de la setmana que ve, amb una regada més general i abundant.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut