Impressionant explosió del volcà Stromboli

Gori MasipActualitzat

Aquest dijous, quan passaven pocs minuts de les dues de la tarda, el volcà Stromboli, a l'illa de Sicília, ha tornat a registrar una forta explosió, segons informa la xarxa de vigilància de l'Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia.

El 4 de juliol passat el volcà va tenir un augment sobtat de l'activitat, que ja s'havia començat a deixar notar al mes de juny, amb l'obertura d'una fissura a la base del cràter i que va obligar les autoritats d'emergència locals a activar l'alerta vermella.

Com ja ha passat en els darrers dies, la columna de fum i cendra que s'ha aixecat de manera vertical ha estat molt vistosa, així com els materials piroclàstics que han estat expulsats des del cràter. El flux de lava s'ha estès cap al mar, a desenes de metres de la línia de la costa, resseguint els vessants de la coneguda com a Sciara del Fuoco.

En total han estat 8 minuts d'explosions, que també han quedat registrades als sismògrafs de la zona. Aquesta tarda s'han hagut d'adoptar noves mesures de seguretat per desallotjar turistes i residents de les platges més properes, i s'han repartit mascaretes per protegir-se de la pluja de cendra.

Un volcà d'alta activitat

Cal recordar que el volcà Stromboli és un del pocs del planeta amb una activitat persistent. Se situa a poc més de 700 metres sobre el nivell del mar i compta amb un total de 3 cràters actius en l'actualitat, mentre que la seva base es troba a uns 2.000 metres per sota del nivell del mar.

Quan el sol ha quedat darrere la columna de fum i cendra, s'han pogut observar uns rajos crepusculars molt vistosos:

Alguns catalans presents a l'illa també han captat el moment de l'erupció:

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut