Dimecres, temps molt estable amb ambient ben càlid, a tocar dels 30 ºC

Entrem en un nova dimensió, la de l'anticicló, que ens durà sol i calor preestival

Néstor GómezActualitzat

Arriben dies d'estabilitat atmosfèrica. Arriben dies de gran presència del sol. Arriben dies que ens encaminen cap a la calor estival. Deixem enrere l'aire fred de les capes mitjanes de l'atmosfera que alimentava els ruixats de tarda, i ara, amb aire més càlid, les nuvolades no tindran prou energia i es quedaran, a tot estirar, a mig créixer.

Cel variable a Piera (Yvette Venegas)

Poc més que núvols

El dia es tenyeix de temps preestival, amb una gran presència del sol arreu del país i durant tot el dia. Anem als matisos: de matinada hi haurà alguns núvols a l'Empordà, i només els de la Vall d'Aran deixaran alguna molt feble precipitació. El matí serà plenament assolellat amb algun banc de boira o núvol baix a Osona, el Lluçanès i a l'altiplà de la Segarra, que es desfarà amb rapidesa. A partir del migdia apareixeran alguns núvols, del tipus cúmuls, entre Osona i el Maresme, sense descartar algun núvol prou amenaçador per deixar alguna gotellada.

Màximes a tocar dels 30 ºC

Si bé les temperatures matinals seran similars a les de dimarts, les màximes pujaran amb força. Tret del litoral del Camp de Tarragona i del delta de l'Ebre, a la resta del país les màximes pujaran entre 2 i 6 graus, i en el cas de les comarques de Girona l'ascens pot arribar als 8 graus. Bona part de la meitat sud del país tocarà o superarà els 25 ºC i s'esperen valors de 28 o 29 ºC a les Terres de l'Ebre.

I els pròxims dies...

Arriben dies de sol i de calor. Una calor que s'accentuarà més de cara al cap de setmana amb màximes pròximes als 35 ºC. Pel que fa al temps, dissabte a la tarda apareixerà algun ruixat al Pirineu, que anirà a més de cara a la tarda de diumenge.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut