Dimecres, temps assolellat amb núvols a l'est del país i ruixats a partir del vespre

Seguim sota la influència del vent de nord-oest que provoca temps molt divers a Catalunya

Néstor GómezActualitzat

Ens trobem a la sortida del passadís de vent de nord creat per un potent anticicló ubicat a l'oest d'Irlanda i per una borrasca al voltant de Venècia. Recordem que sempre que el vent prové del nord és un aire més fred, és per això que durant els pròxims dies tindrem unes temperatures normalitzades per aquestes dates o lleugerament més fresques. Lluny queda la calorada del cap de setmana i, ara per ara, no se n'espera cap altra.

L'anguila de núvols sobre les Alberes, signe de tramuntana, des del Far d'Empordà (Lluís Roura)

Sol a l'interior i núvols a la costa

Fins a primera hora del matí han caigut algunes gotes entre el Baix Empordà i el Baix Llobregat, deixant entre 1 o 2 mm a punts del Vallès i del Maresme. Durant tot el matí i la tarda no hi haurà precipitacions, però tornaran de cara a la nit a les comarques de Girona i a la Costa Central, sempre de caràcter feble. Mentre que els núvols se situaran a l'est del país, a les comarques de Lleida i de Tarragona lluirà un bon sol durant tot el dia. Al Pirineu el dia serà assolellat i només a l'Aran el cel estarà entre variable o tapat, perquè serà on els núvols s'acumularan per efecte del vent de nord-oest. No es descarta alguns flocs de neu a partir dels 1.200 metres.

La tramuntana a l'Empordà i el mestral a les Terres de l'Ebre bufaran durant gran part del dia.

Temperatures d'abril

Tant les mínimes com les màximes baixaran lleugerament. En algunes valls del Pirineu la temperatura mínima rondarà els 0 ºC, amb possibilitat que sigui sota zero. Pel que ja a les màximes, els valors més alts del dia rondaran els 24 ºC a Ponent i al Camp de Tarragona.

I els pròxims dies...

La novetat de dijous serà la presència de ruixats amb més cos durant la tarda al Pirineu i a l'interior de les comarques de Barcelona. La tramuntana continuarà bufant. La recta final de setmana serà estable amb temperatures estancades.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut