Dimarts, últim dia de ruixats i el menys càlid de la setmana

Néstor GómezActualitzat

Durant aquesta jornada un petit embossament d'aire fred fregarà el nord del país en el seu camí del centre de França cap a Sardenya. Amb aquest petit embossament n'hi haurà prou per reactivar les nuvolades a partir del migdia. De fet, l'aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera és sinònim d'inestabilitat i d'energia per fer créixer les nuvolades. Un cop es retiri, de cara a la matinada de dimecres, entrarem en una nova dinàmica d'estabilitat atmosfèrica.

Nuvolada creixent a Pinós (Joan Soldevila)

Del sol als ruixats

En conjunt tindrem un matí de sol a gran part del país, amb restes de núvols a la Costa Brava i l'Aran. El temps canviarà a partir del migdia, quan creixeran nuvolades i seran amenaçadores al Pirineu, Prepirineu i a les comarques de Girona, amb els primers ruixats incipients. Ara bé, serà a partir de primera hora de la tarda quan els núvols agafaran embranzida i descarregaran ruixats i tempestes entre el Prepirineu i la Costa Brava. A mitja tarda, la pluja arribarà al Bages,  l'Anoia, el Vallès, el Maresme, la Selva i el Gironès, i al vespre arribarà a l'àrea de Barcelona i el Penedès i al nord del Camp de Tarragona.

En paral·lel, durant tota la tarda hi haurà precipitacions al Pallars Sobirà, al nord de l'Alta Ribagorça i a l'Aran, en forma de neu per sobre dels 1.800 metres.

Temperatures més baixes

De bon matí notarem la refrescada per efecte de la nit serena que viurà gran part del país. Unes mínimes que baixaran entre 2 i 4 graus, tret de la Costa Brava, on seran ben similars a les mínimes de dilluns. Al migdia, les màximes es quedaran més curtes al nord del país, on cauran entre 2 i 6 graus respecte a les màximes de dilluns. En canvi, pujaran una mica a l'àrea del delta de l'Ebre. Els valors més alts del dia rondaran els 25 o 26 ºC al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre.

I els següents dies...

Arriben dies d'estabilitat total, amb un gran domini del sol i una clara remuntada de les temperatures, que ens dirigirà, a finals de setmana, cap a valors plenament estivals, per sobre dels 32 ºC.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut