Dijous torna l'estabilitat i el sol, amb una clara recuperació de les temperatures

Tornem a les ulleres de sol tant al matí com a la tarda

Néstor GómezActualitzat

Adeu als embossaments i a les llengües d'aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera que alimentaven les nuvolades amb pluges, ruixats i tempestes dels darrers dies. Canvi radical en la situació meteorològica: estarem sota el domini de les altes pressions i d'una falca anticiclònica que ens garantirà temps assolellat durant uns quants dies.

Cel serè al Poblenou del Delta (Paco Cabanes)

Sol i núvols residuals

De bon matí hi haurà núvols baixos a les planes interiors, per la humitat acumulada durant els darrers dies. També hi haurà cel variable i alguna nuvolada amenaçadora durant la matinada fins a primeres hores del dia a l'est del país, sobretot a la Costa Daurada i la Costa Brava, on s'esperen alguns ruixats febles. La tarda serà ben assolellada amb núvols, sense energia, al Pirineu oriental, a la serralada Transversal i sobre les muntanyes de la serralada Prelitoral.

Temperatures amunt

Si bé les temperatures mínimes variaran poc respecte als valors d'aquest dimecres, amb fresca matinal, les temperatures diürnes pujaran amb força gràcies al sol que lluirà durant tot el dia. Les pujades de les màximes seran molt marcades al Pirineu i a les comarques de Girona, on pujaran entre 4 i 10 graus. Les màximes més altes del dia fregaran els 30 °C al pla de Lleida.

I la recta final de setmana...

El temps es presentarà molt estable, potser amb algun ruixat de tarda al Pirineu, però res a veure amb els ruixats tan generals i intensos dels darrers dies. Les temperatures recuperaran els valors normals de mitjans de juny i tornaran les màximes de 30 °C.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut