De 6 ºC a -30 ºC en 24 hores a la regió autònoma uigur de Xinjiang, a la Xina

Redacció MéteoActualitzat

Una irrupció d'aire fred i una intensa nevada ha afectat moltes parts de la regió autònoma uigur de Xinjiang, al nord-oest de la Xina, durant els dos últims dies. A la precipitació i el fred extrem, s'hi ha afegit el vent, que ha deixat cops de fins a 150 km/h i ha provocat torb.


La policia i els operaris de gestió de carreteres han implementat controls de trànsit temporals en alguns trams de les rutes afectades per la neu i han organitzat maquinària i personal per netejar la neu. La nevada ha obligat a suspendre el funcionament d'alguns trens durant el cap de setmana. Almenys 43 carreteres de la regió han quedat tancades, en un cap de setmana de tornada de les celebracions de l'Any nou xinès.

 

 

Irrupció freda pel nord-oest de la Xina

Les autoritats locals també han pres mesures per garantir el subministrament normal de calefacció i aigua. A l'extrem nord de la regió, la temperatura està assolint valors d'uns -25 ºC a -30 ºC aquests dies, de l'ordre de 20 ºC per sota de la mitjana climàtica.

En aquest mapa previst de temperatura podeu veure com els colors fúcsia, que representen valors d'uns -30 ºC, fins i tot menys, s'endinsen pel nord de Mongòlia i pel nord de Xinjiang, que és la província veïna, situada just a l'extrem nord-oest de la Xina.

(tropicaltidbits.com)

Com a mostra, a l'estació de Jimunay, a l'extrem nord de Xinjiang, la temperatura ha caigut d'uns 6 ºC fins a -31 ºC en només 24 hores, segons reporta l'especialista en clima Jim Yang.
 


Aquest diumenge, s'ha batut un rècord de temperatura mínima en aquesta mateixa província: al comtat de Fuyun s'ha registrat una temperatura de  -52,3 ºC .

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut