Cap de setmana amb sol, alguns núvols i poques precipitacions

Pocs o cap entrebanc, posarà el temps d'aquest cap de setmana per gaudir de l'aire lliure

Néstor GómezActualitzat

El temps durant el cap de setmana es presentarà estable, però no serà una calma absoluta. Dissabte un sistema frontal, molt desgastat i amb poca energia, travessarà el nord del país d'oest a est. La part positiva és que la calor intensa, ara per ara, ni s'espera ni s'ensuma.

Cel amb pocs núvols a Sils (Jaume Mos)

Dissabte, temps assolellat amb alguns ruixats febles

El dia despuntarà amb el cel pràcticament serè, amb alguns núvols alts a l'est del país i alguns núvols baixos o boires a l'interior de les comarques de Girona. El cel, a la Vall d'Aran estarà tapat a primera hora l'endemà de les pluges febles de la matinada. Cap al migdia apareixeran núvols des del Camp de Tarragona fins a les Guilleries, sense descartar alguna gota a la Costa Daurada. Aquests núvols es desfaran durant la tarda. En paral·lel, a partir del migdia creixeran nuvolades al Pirineu, preferentment a l'oriental, que deixarà algun ruixat al nord del Ripollès i a la Garrotxa. Amb l'arribada de la nit, el cel quedarà net de núvols.

La tramuntana bufarà a l'Empordà durant el matí i a última hora del dia.

Descens de les temperatures

Després d'un divendres amb màximes entre els 30 i els 32 ºC, el pas del sistema frontal implicarà un descens de les temperatures arreu, que es notarà tant en les mínimes com en les màximes. No repetirem el fred matinal de dimecres o dijous, però no registrarem cap mínima tropical al país. Al migdia, les temperatures més altes del dia no tocaran els 30 ºC.

I diumenge, dels núvols matinals al sol

Albada a Platja d'Aro (Núria Astor)

A grans trets, l'estabilitat atmosfèrica es mantindrà, però això no vol dir que tinguem un dia serè de cap a cap. De fet, de bon matí predominaran els núvols a la Costa Central i la Costa Daurada sense que es pugui descartar alguna gota. En tot cas, no us amoïneu si voleu sol i platja, ja que marxaran amb rapidesa i donaran pas a un dia assolellat. A la tarda, com sol ser normal en aquesta època de l'any, s'esperen alguns ruixats febles al Pirineu, poca cosa, molt circumscrit cap al nord.

Les temperatures seran similars a les de dissabte.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut