Onada de calor a Fez, aquesta setmana

20 morts en 24 hores per una onada de calor amb temperatures de fins a 48 ºC al Marroc

RedaccióActualitzat

Una onada de calor ha matat almenys 21 persones en un període de 24 hores a la ciutat de Beni Mellal, al centre del Marroc, segons fonts oficials del ministeri de salut.

Entre dilluns i dimecres passat, la temperatura va superar els 48 ºC a Kasba Tadla, a la mateixa província de Beni Mellal, que va assolir un rècord amb 48,3 ºC. La temperatura nocturna també va ser rècord, i no va baixar dels 30,9 ºC.

 

Dijous, Beni Mellal, que se situa uns 200 quilòmetres al sud-est de Casablanca, encara va registrar temperatures de 43 ºC, però el cap de setmana està portant valors per sota de 40 ºC.

En el comunicat oficial, la Direcció Regional de Salut explica que la majoria de víctimes són gent gran i persones amb malalties cròniques. Són grups de risc molt sensibles als efectes de les onades de calor.

Per afegir més context, aquesta onada de calor arriba en un període de 6 anys consecutius de sequera i després d'un hivern càlid de rècord, amb el gener més càlid registrat al Marroc des de 1940, segons la Direcció General de Meteorologia.

 

La temperatura rècord del Marroc es va establir l'agost de l'any passat a la ciutat turística costanera d'Agadir, amb una màxima de 50,4º C.

 

 

L'augment de les temperatures i la sequera prolongada estan castigant, entre altres sectors, l'agricultura. Segons fonts governamentals, a finals de juny, l'evaporació de l'aigua va arribar als 1,5 milions de metres cúbics per dia.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut