Anar a la navegació principalAnar al contingut

#SantJordiCR

Llibres per sorprendre els més petits aquest Sant Jordi

Les llibreries Sendak, Abracadabra i Casa Anita ens proposen diverses recomanacions literàries per als més petits de la casa, però que agradaran a tota la família

19/04/2018 - 15.25 Actualitzat 20/04/2018 - 15.38

Llibres per sorprendre els més petits aquest Sant Jordi

Sant Jordi és la festa de la literatura i una molt bona oportunitat per compartir i inculcar l'hàbit de la lectura als més petits de la casa. Tres llibreries especialitzades en llibre infantil i juvenil ens recomanen diversos títols i autors per sorprendre.

Llibreria Sendak

"Per fer el retrat d'un ocell", de Jácques Prevert i Mordicai Gerstein. Kalandraka. Traducció de Miquel Desclot

Aquest preciós àlbum il·lustrat ens ha commogut especialment. Es tracta d'una faula sobre l'art i la creativitat que uneix un dels poemes més bells de Prévert amb el talent artístic de Gerstein. Una història sobre la imaginació, el respecte i l'amor per la natura, i de com la fantasia pot irrompre en la nostra realitat, transformant-la per uns instants. És, a més, una reflexió filosòfica sobre allò efímer i el nostre afany per voler retenir el que no ens pertany. Prévert ens diu que hem d'aprendre a viure amb el cor i la mirada ben oberts.

"La dona de la guarda", de Sara Bertrand i Alejandra Acosta. Pagès Editors

Una llegenda convertida en un bellíssim i poètic llibre il·lustrat per a totes les edats. Un conte sobre la pèrdua protagonitzat per una nena que bascula entre la por i el coratge, la desesperança i la determinació de ser feliç i restaurar el forat que té al pit des de la mort de la mare. Simbòlic, molt ben escrit, i amb unes il·lustracions oníriques que ens introdueixen en un món màgic i ancestral.

"Tània Claravall", de Maria Parr, amb il·lustracions de Zuzanna Celej. Nórdica Libros

L'editorial Nórdica ha traduït una de les novel·les juvenils que més ens han agradat aquests darrers anys. Un llibre que ens fa pensar en la millor tradició literària dels països nòrdics i, és clar, en una de les seves heroïnes més cèlebres: la Pippi Langrstrum. I és que la Tània comparteix cabells (també és pèl-roja), autosuficiència, empenta i imaginació amb la clàssica noieta de les trenes. Una lectura molt amena i intel·ligent allunyada de les fórmules que abunden en la literatura adreçada a nois i noies a partir de 10 anys. Una alenada d'aire fresc!

Llibreria Abracadabra

"Malacatú!", de María Pascual de la Torre. Editorial A Buen Paso

Duel d'encanteris a la cuina! Si mare i filla no poden posar-se d'acord a l'hora de rentar-se les dents, és hora de recórrer a la màgia: Caragàbia, malacatú! Divertidíssim i per a observadors molt atents...

"El despertar de l'arbre", de Dídac P. Lagarriga, Albert Asensio (Akiara)

Els arbres també parlen, també miren, també tenen consciència. Un text precís i evocador i un bonic treball d'il·lustració que ens recorden que les plantes també tenen "intel·ligència".

"Dolent", de Lorenz Pauli, Kathrin Schärer. Editorial Takatuka. Traducció d'Anna Soler

Els animals de la granja han decidit ser una mica trapelles... El problema surt quan el gat sembla que es passarà de la ratlla i llavors, "cloc", el cavall es passa encara més! O no? Les coses no són tan clares com semblen, de vegades...

Llibreria Casa Anita

"Nosaltres, la nostra història", d'Yvan Pommaux i Christophe Ylla-Somers . Editorial Joventut. Traducció de Susana Tornero

Yvan pommaux és un gran il·lustrador francès de llibres de coneixements, on el treball d'investigació i documentació és de gran qualitat.

"Casos cèlebres del detectiu John Chatterton", de Yvan Pommaux. Editorial Ekaré. Traducció de Teresa Duran

Repetim autor en la recomanació, en aquest cas amb un altre gènere: la ficció. Amb les aventures del gat detectiu John Chatterton, Pommaux fa un retrat fidel de la novel·la negra i el cinema americà.