El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido (EFE)
El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido (EFE)
Madrid

Zoido explicarà al Senat el dispositiu policial de l'1-O

El ministre de l'Interior ha demanat comparèixer a petició pròpia després que ho sol·licitessin el PSOE i el Grup Mixt del Senat

Actualitzat

El Senat ha citat per al 18 de gener el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, perquè expliqui en una sessió extraordinària de la Comissió d'Interior l'operatiu policial que s'ha dut a terme a Catalunya des del referèndum de l'1 d'octubre. Les actuacions policials, emmarcades en l'operació Copèrnic, han mobilitzat prop de 20.000 agents a Catalunya des de l'1-O fins al 30 de desembre, data en la qual es va donar per finalitzada.

Zoido ha demanat comparèixer a petició pròpia després que dos grups de la cambra alta (PSOE i Grup Mixt) també ho haguessin sol·licitat. De fet, el senador d'EH-Bildu Jon Iñárritu ha difós a través del seu compte de Twitter la citació del Senat.

 

 

 

La previsió és que l'endemà de la constitució del nou Parlament, Zoido informi sobre la intervenció dels cossos de seguretat de l'Estat a Catalunya des que a mitjans de setembre va començar el desplegament extraordinari de policies i guàrdies civils.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
Anar al contingut