Xavier Domènech rebutja un referèndum com el del 9-N i reclama eleccions

El portaveu d'En Comú Podem al Congrés diu a la SER que una consulta unilateral com la del 9 de novembre del 2014 no aportaria res de nou

RedaccióActualitzat

El portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, considera que repetir a Catalunya una consulta unilateral com la del 9 de novembre del 2014 no aportaria res de nou i no seria la solució a la crisi territorial que hi ha a Espanya. Segons diu, el que ha de fer el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, és convocar eleccions:

"La idea d'un referèndum unilateral, ara mateix, no sabem en què es diferenciaria del 9-N, que va ser una consulta, un procés participatiu que va implicar una gran participació, però que no va tenir efectes polítics o jurídics vinculants. Nosaltres el que diem és que a Catalunya el que fa falta és unes eleccions ja."

Domènech ha justificat aquesta petició:

"En aquestes eleccions es constatarà novament que l'Estat autonòmic, tal com el coneixem a Catalunya, està esgotat. Catalunya ha d'anar molt més enllà de la situació actual. Però es constatarà també que fan falta uns pressupostos socials i que hi hagi un govern el president de qual hagi pogut ser votat."

Les declaracions de Domènech arriben després de la cimera pel referèndum de fa deu dies, d'on va sortir un front comú dels independentistes i els comuns per reclamar una consulta pactada. La setmana passada, Domènech obria la porta, fins i tot, a un referèndum no pactat amb l'Estat si el govern de la Generalitat aconseguia fer-lo efectiu. És a dir, que tingués efectes jurídics, interpel·lés la majoria de votants i tingués reconeixement internacional.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut