La vaga encoberta va obligar a cancel·lar 5.000 vols (3Cat)

Viladecans tindrà un laboratori d'intel·ligència artificial del grup d'aerolínies IAG

El nou laboratori del grup aeri que inclou Iberia podria estar operatiu d'aquí a dues setmanes i donarà feina a unes 70 persones, segons la companyia

Agències/RedaccióActualitzat

International Airlines Group (IAG), el grup aeri propietari de les companyies Iberia, British Airways, Vueling, Aer Lingus i Level, preveu obrir aquest estiu un laboratori d'intel·ligència artificial a Catalunya amb seu a Viladecans. El centre donarà feina a 70 persones i podria estar operatiu a principis de juliol.

Segons ha explicat el CEO del grup, Luis Gallego, en una roda de premsa aquest dimecres al matí a les seves instal·lacions de Viladecans, el nou laboratori d'IAG al Baix Llobregat està previst que entri en funcionament d'aquí a "unes dues setmanes". 

L'objectiu del centre és "exportar" les innovacions de la companyia al conjunt de les seves aerolínies.


Tindrà 150 treballadors el 2025

"Tenim la grandària per poder invertir en temes de sostenibilitat, innovació", ha subratllat Gallego en la presentació.

Entre els dominis que la IA pot aportar i amb els quals treballaran els investigadors, destaca l'experiència del client i el manteniment predictiu, ha explicat. 

El centre de Viladecans treballarà en sintonia amb el que el gegant aeronàutic té actualment a Londres, el primer d'aquest tipus; i neix amb l'expectativa de doblar el nombre de treballadors en un any, fins a arribar als 150 empleats el 2025.

La responsable de comunicació de Vueling, Sandra Hors, amb el CEO d'IAG, Luis Gallego, i altres directius de la companyia (Europa Press)

Impuls a la producció de SAF

A més, el CEO de IAG ha cridat a treballar conjuntament per impulsar la producció de combustible sostenible per a l'aviació (SAF) a Catalunya, una activitat que ha insistit que és una oportunitat per a l'economia. És per això que el grup ja està "participant i invertint en diferents tecnologies de producció" d'aquest combustible.

Per acabar, Gallego ha apuntat que IAG establirà tres plantes de producció de SAF a Catalunya. Tres centres que estima que generaran 41.000 ocupacions i que contribuiran al PIB del país amb un total de 10.600 milions d'euros.

ARXIVAT A:
Intel·ligència artificial
Anar al contingut