Una rata damunt una paperera enmig del carrer
L'Ajuntament ja ha mogut fitxa per desratitzar la zona
Catalunya Migdia

Veïns del Camp de l'Arpa, atemorits per una plaga de rates: "Espanten, són molt grosses"

Fa un any que tenen aquest problema, però la plaga ha esclatat aquesta última setmana coincidint amb el desallotjament d'un solar que estava ocupat

Actualitzat

N'hi ha desenes, de totes les mides i surten sobretot al vespre i a la nit a buscar menjar. Si no el troben pel carrer o les papereres, les rates intenten entrar a les cases i a les botigues del barri. El problema es va detectar fa més d'un any, però aquests últims dies s'ha desbocat. 

Els veïns sospiten que ara se'n veuen més perquè s'han quedat sense menjar. Les rates s'amaguen al solar abandonat, propietat de la Sareb, que hi ha al número 86 del carrer Nació.

Fins ara hi vivien okupes i els animals sortien menys perquè se suposa que trobaven menjar allà mateix. Fa una setmana, però, els Mossos van desallotjar el solar i des d'aleshores les rates han sortit en tromba. 

Àngel Pérez, membre de la Plataforma Millorem Camp de l'Arpa, admet que la por s'ha instal·lat al barri:

"Surten especialment al vespre i a la nit i espanten molt la gent, no són rates petites....són rates molt grosses."

Els veïns dels pisos més baixos agraeixen que la calor encara no sigui massa forta, perquè aquests dies no s'atreveixen a obrir les finestres per por que les rates els entrin a casa, i a la nit fan torns per vigilar-les:

"Tenim una pistola d'ultrasons i fem guàrdies. Quan veiem que intenten pujar per la paret per entrar dins les cases les intimidem amb els ultrasons i se'n van."

Si això no funciona, les enlluernen o fan soroll per espantar-les. 

Una de les rates trobades al solar del Camp de l'Arpa (Pere Pueyo)

Els comerciants també estan desesperats. La nit de dissabte, uns lladres van entrar a robar a la fruiteria del barri i quan van marxar van deixar la persiana oberta. Que t'entrin a robar no agrada a ningú, però l'Andrés, el propietari de la botiga, té clar què el preocupava més:

"La meva por va ser, més que el que s'haguessin emportat o haguessin fet malbé, que se m'haguessin colat les rates al negoci."

Per sort per a l'Andrés i per als clients de la fruiteria, les rates no hi van entrar.

L'Agència de Salut Pública ja ha iniciat el pla de neteja a la zona del solar afectada per la plaga i l'Ajuntament ha contactat amb la Sareb, la propietària del terreny, perquè en faci la desratització.

De fet, aquest matí ja hi havia treballadors tallant la vegetació alta que hi havia crescut. Ara la por dels veïns és que el solar torni a ser ocupat i que les rates no marxin.

Fa un parell de mesos, l'Ajuntament de Reus va duplicar el pressupost destinat als tractaments antiplagues per una plaga de rates detectada als barris del sud de la ciutat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut