Imatge de Valtònyc durant el concert de Zoo a Girona

Valtònyc reapareix en un escenari a les fires de Girona amb un missatge reivindicatiu

Va ser durant el concert del grup valencià Zoo a Girona i va demanar l'alliberament del també raper Pablo Hasél, entre altres proclames

Redacció / AgènciesActualitzat

Tímid retorn del Josep Miquel Arenas, més conegut com a Valtònyc, als escenaris. El raper va reaparèixer aquest dissabte a la nit durant el concert del grup valencià Zoo a les Barraques de Girona en el marc de les Fires de Sant Narcís.

Després del seu retorn de l'exili a Bèlgica ara fa una setmana, aquest va ser el primer cop que va tornar en un escenari.

Segons va explicar, Panxo, el cantat del grup Zoo, el va convidar a cantar una cançó, però va renunciar la proposta perquè "cantar ja no és per jo".

Malgrat això, va considerar que "hagués estat absurd no aprofitar aquest moment" per demanar l'alliberament del també raper Pablo Hasél, empresonat des del febrer del 2021 per les lletres de les seves cançons, denunciar la situació dels exiliats polítics catalans i donar suport a Palestina".

Ho explica en aquest vídeo:

Valtònyc, que encara té un judici pendent a l'audiència de Sevilla i en què la Fiscalia li demana 5 anys de presó, va acompanyar finalment Zoo cantant una de les cançons més conegudes del grup, Estiu.

En acabar, el cantant de Zoo va reprendre la lletra de la cançó per dedicar-li al raper mallorquí: "Res del que passa és comparable a Valtònyc!", va dir:

 

Condemna prescrita

Valtònyc va tornar de forma inesperada. El seu advocat, Gonzalo Boye, va explicar que la decisió de tornar va ser possible després que l'Audiència Nacional hagués emès una interlocutòria, amb data de 22 de març, en la qual donava per extingida la pena de tres anys i mig de presó per injúries a la Corona, enaltiment del terrorisme i amenaces arran de les lletres de les cançons del raper.

Per tant, quedarien invalidades les ordres nacionals i europees emeses, a més de quedar prescrita la condemna.

El retorn de Valtònyc va merèixer la reacció dels líders independentistes també exiliats a Bèlgica, Carles Puigdemont, Lluís Puig i Toni Comín, amb qui ha compartit bona part d'aquest exili.

Valtònyc lluitava des del 2018 als tribunals belgues contra l'ordre d'extradició a Espanya, per complir la condemna per enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces per les lletres de les seves cançons.

ARXIVAT A:
Valtònyc
Anar al contingut