Més de 14.000 infants palestins han mort a la Franja des del 7 d'octubre, segons el Ministeri de Sanitat de Gaza (Reuters/Mohammed Salem)

Uns 10 infants pateixen amputacions cada dia a Gaza pels bombardejos, segons alerta l'ONU

Organitzacions humanitàries alerten que milers de nens i nenes palestins estan enterrats sota la runa, han quedat orfes o estan separats dels seus pares

Redacció/AgènciesActualitzat

Uns 10 infants palestins pateixen cada dia, de mitjana, l'amputació d'una o de les dues cames degut als bombardejos a la Franja de Gaza, segons ha denunciat l'agència de l'ONU per als refugiats (UNRWA).

Des de l'inici de la guerra, hi hauria uns 2.000 nens i nenes afectats per amputacions a les extremitats inferiors. I a aquesta xifra encara caldria afegir-hi els que perden un braç o la mà i que no es tenen comptabilitzats.

"Això ens dona una idea del tipus d'infància que un nen pot tenir a Gaza", ha lamentat el comissionat de l'agència, Philippe Lazzarini, que també ha esmentat que les intervencions quirúrgiques a la Franja s'han de fer molts cops sense anestèsia.
 

Més de 20.000 criatures estarien desaparegudes a Gaza

A més, un informe de l'ONG Save the Children apunta que hi hauria uns 21.000 nens i nenes desapareguts a la Franja de Gaza. D'aquests, s'estima que uns 4.000 estarien enterrats sota la runa i 17.000 més s'haurien quedat sols, orfes o separats dels seus pares.

"És gairebé impossible recopilar i verificar informació en les actuals condicions de Gaza", ha reconegut l'organització, que també cita la xifra de 14.100 infants morts des del 7 d'octubre, segons el recompte del Ministeri de Sanitat de la Franja, controlat per Hamas.

"Cada dia ens trobem més nens no acompanyats i cada dia és més difícil ajudar-los. Els identifiquem i intentem localitzar les seves famílies, però no hi ha instal·lacions segures per a ells. No hi ha cap lloc segur a Gaza."

En l'informe, Save the Children també recorda que almenys 33 infants van morir en l'atac de Hamas a Israel el 7 d'octubre, en el qual van perdre la vida unes 1.200 persones i 250 més van ser segrestades.

Segons dades de l'ONU, Israel ha llançat unes 75.000 tones d'explosius sobre la Franja de Gaza (Reuters/Ayman Al Hassi)

Contraban i inseguretat pel desabastiment

D'altra banda, l'agència de l'ONU per als refugiats ha explicat que l'arribada amb comptagotes de l'ajuda humanitària ha afavorit una xarxa creixent de contraban de tabac cap a l'interior de la Franja. I és que el preu d'un sol cigarret, ha dit, pot arribar als 20 o 30 dòlars.

El comissionat de l'agència, Philippe Lazzarini, ha reiterat que les restriccions a l'ajuda humanitària continuen sent enormes, i inclouen "amenaces i assalts freqüents als conductors dels camions, la qual cosa els treu les ganes d'ajudar".
 

 

ARXIVAT A:
ONUInfància Guerra a Gaza
Anar al contingut