L'exdirigent del PP i de Vox Aleix-Vidal Quadras manté que el règim iranià està al darrere de l'atemptat (Europa Press/Eduardo Parra)

Una detinguda als Països Baixos acusada de finançar i preparar l'atemptat contra Vidal-Quadras

És la cinquena detenció després que l'exdirigent del PP i de Vox rebés un tret a la mandíbula que des del primer moment ha atribuït al règim iranià

Redacció/AgènciesActualitzat

La Policia Nacional ha detingut als Països Baixos una dona acusada de finançar i preparar l'atemptat que l'expolític Aleix Vidal-Quadras va patir a el 9 de novembre passat molt a prop de casa seva, al barri de Salamanca de Madrid.

Segons han informat fonts d'Interior a l'agència EFE, la dona, de nacionalitat holandesa, ha estat arrestada després que les autoritats espanyoles emetessin una ordre europea de detenció i entrega.

Es tracta de la cinquena detenció que es fa en el marc de la investigació sobre el tret que Vidal-Quadras va rebre a la mandíbula, que ell mateix atribueix al règim iranià

Així ho va explicar en la roda de premsa en què va reaparèixer:

"Immediatament vaig pensar: el règim iranià. I aleshores vaig veure que podia enraonar i que no em desmaiava. Vaig pensar: estàs viu."

Segons Vidal-Quadras, l'Iran ja no utilitza els seus propis agents, sinó que ara "contracten sicaris que fan la feina"

L'exdirigent del PP va estar en contacte amb l'oposició al règim iranià en el marc de la recerca de finançament per tirar endavant el partit d'extrema dreta Vox.

El dia de l'atac, el Consell Nacional de la Resistència Iraniana, amb vincles des de fa molts anys amb l'expolític, va condemnar "enèrgicament" l'atac, que va qualificar de "terrorista", i va recordar l'animadversió cap a ell del règim de Teheran.

Dues setmanes després dels fets, Vidal-Quadras va rebre l'alta mèdica.


Les altres detencions

Fins ara, l'últim arrestat era Greg Oliver Higuera Marcano, un veneçolà localitzat a la frontera colombiana suposadament implicat en la compra de la motocicleta utilitzada en l'atemptat i l'extradició del qual ha sol·licitat el jutge.

Els tres primers arrests es van produir el 21 de novembre a Espanya: una parella a Lanjarón (Granada) i un jove a Fuengirola (Màlaga).

'home detingut a la localitat granadina va ingressar a la presó provisional, mentre que la dona --d'origen britànic-- i el jove --també relacionat amb la motocicleta-- van quedar en llibertat.

Mentre, se segueix buscant al presumpte autor material, Mehrez Ayari, de 37 anys, un ciutadà francès d'origen tunisià amb múltiples antecedents a França, el seu país de residència, i sobre el qual ja pesa una ordre de detenció internacional emesa pel jutjat de l'Audiència Nacional.

ARXIVAT A:
TerrorismeVox
Anar al contingut