Coloms en un balcó (iStock/SVPhilon)

Una ciutat alemanya vota a favor d'exterminar els coloms trencant-los el coll

El 53,45% dels veïns de Limburg an der Lahn, a l'oest del país, han aprovat la mesura en referèndum i han provocat la indignació dels animalistes

David GormanActualitzat

Exterminar la població de 700 coloms de la ciutat trencant-los el coll. Aquesta és la mesura dràstica que els veïns de Limburg an der Lahn, una localitat de més de 30.000 habitants a l'estat federat alemany de Hessen, han aprovat en referèndum coincidint amb les eleccions europees.

El futur dels coloms de Limburg estava en perill des que, el novembre passat, l'Ajuntament va aprovar reduir-ne la població durant els dos anys següents a través d'una "matança selectiva d'animals individuals", en paraules del consistori en un comunicat.

Però el mètode per aniquilar-los va posar en peu de guerra els col·lectius animalistes de la ciutat, indignats per la seva brutalitat: un especialista s'hauria d'encarregar d'atrapar-los amb l'ús de trampes i atordir-los amb un cop al cap abans de trencar-los el coll.

Diversos coloms mengen pa de terra, en una imatge d'arxiu (iStock/Vera Aksionava)

El 53,34% vota a favor

Davant de la controvèrsia generada, l'Ajuntament va proposar muntar un referèndum perquè els ciutadans s'hi pronunciessin, i el 9 de juny 26.000 electors van decidir: un 53,45% dels votants en la consulta --que va assolir, tot i que per poc, el 25% de participació que s'exigia perquè el resultat fos vinculant-- van donar suport al consistori i van aprovar l'extermini dels coloms.

Un cop acabat l'escrutini i, després de comprovar que els veïns de Limburg estan a favor de matar els ocells, l'alcalde Marius Hahn (SPD) ha apuntat que "el resultat era imprevisible":

"Els ciutadans han exercit el seu dret i han decidit que la població de coloms ha de ser reduïda en els pròxims dos anys per part d'un falconer que atordeix i mata animals."

Per la seva banda, els activistes en defensa dels coloms han manifestat la seva indignació. "És una molt mala notícia per als drets dels animals", lamentava després del referèndum la plataforma que havia fet campanya per salvar les aus. Abans de la votació, els animalistes s'havien mostrat confiats que els veïns rebutjarien la mesura.


Un jutge tindrà l'última paraula

Tot i això, l'extermini dels coloms de Limburg no es farà efectiva si abans no l'aprova un jutge. En una sentència de l'any 2011, el tribunal administratiu de Kassel, del qual depèn la ciutat, va vincular la matança de coloms a condicions diverses, com els riscos per a la salut i els danys en edificis. La vida dels animals queda ara en mans de la justícia.

ARXIVAT A:
Maltractament animalAlemanya
Anar al contingut