La reportera treballa a la cadena pública tailandesa, ThaiPBS, que ja ha presentat una queixa formal (AFP)

Un polític tailandès clava una bufetada a una periodista que li fa una pregunta incòmoda

Un vídeo mostra com el diputat i excap de l'exèrcit la colpeja a la cara davant les càmeres dels mitjans

Redacció/AgènciesActualitzat

Una pregunta incòmoda d'una periodista tailandesa ha provocat la reacció irada del polític Prawit Wongsuwan, diputat i excap de l'exèrcit, de 79 anys. 

Els fets van tenir lloc dijous passat i van quedar enregistrats en un vídeo on es veu com el polític dona dos cops a la reportera a la cara, davant de les càmeres i de la resta de periodistes.

La periodista, Duangthip Yiamphop, del canal públic ThaiPBS, li intentava fer una pregunta sobre política interna del país; concretament, li preguntava què en pensava, de l'elecció de Paethongtarn Shinawatra com a primera ministra.

"Què em preguntes? Què? Què?", li respon el general retirat mentre la colpeja, i tot seguit entra en un cotxe.


Després que la cadena hagi presentat una queixa formal, aquest dimecres el Parlament ha obert una investigació al diputat, que podria ser suspès del càrrec. 

Prawit Wongsuwan ha exercit com a ministre de Defensa de Tailàndia en dos períodes diferents. També és un dels artífexs del cop d'estat de l'exèrcit del 2014, i des de llavors i fins a l'any passat ha estat viceprimer ministre. 

Amb tot, és una de les figures polítiques més destacades del país asiàtic de les últimes dècades.

L'Associació de Periodistes Tailandesos ha condemnat aquest "acte de violència", que considera que és "un atac als drets i la llibertat de premsa".

Prawit ha demanat disculpes a la periodista, argumentant que "no tenia cap mala intenció". El polític ja va protagonitzar un escàndol el 2018 quan es van publicar fotos seves amb almenys 22 rellotges de luxe diferents.

 

ARXIVAT A:
Àsia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut