Destrosses a la piscina de Balaguer pels aiguats (ACN/Oriol Bosch)

Un patac d'aigua deixa inservible la piscina de Balaguer i inunda els baixos de 2 residències

Les fortes pluges, que porten Protecció Civil a activar el pla Inuncat, també han provocat afectacions a la xarxa ferroviària

RedaccióActualitzat

L'episodi de pluges intenses d'aquesta matinada ha deixat les afectacions més importants a la comarca de la Noguera. Les més destacades han estat en diversos equipaments municipals de Balaguer.

Allà hi han caigut 51 litres per metre quadrat al voltant de la mitjanit i 36 ho han fet en només mitja hora. És aquest aiguat el que ha provocat problemes per inundacions, per exemple, en dues residències d'avis, la de Santa Maria i la de Sant Domènec. Tanmateix, no ha calgut evacuar cap usuari i ningú ha pres mal.

Hi han hagut d'intervenir, això sí, quatre dotacions dels Bombers que ara treballen en la neteja dels espais que han quedat afectats per l'aigua i el fang.

També hi ha hagut problemes en baixos d'habitatges i al mateix Parc de Bombers, però on sobretot es veuen els efectes d'aquest aiguat és al Pavelló Poliesportiu, on aquesta mitjanit els operaris i tècnics d'esports han estat treballant intensament per poder reobrir les portes i acollir els infants que participen en casals esportius.

La piscina municipal s'ha inundat amb aigües residuals provinents de les clavegueres, ja que en aquest punt passen per damunt de la piscina, i han omplert d'aigua bruta les instal·lacions, que durant uns quants dies no podrà utilitzar ningú, ja que s'hauran de reparar.


Els Bombers han rebut 24 avisos per les fortes pluges entre diumenge a les deu de la nit i aquest dilluns a les 9 del matí. Segons ha informat el cos, la majoria --14-- s'han registrat a les comarques de Lleida.


Afectacions de trens

D'altra banda, les fortes pluges que han caigut a primera hora del matí a les Terres de l'Ebre estan provocant problemes a la xarxa ferroviària. Durant algunes hores s'ha interromput la circulació de trens de la línia R16 entre l'Aldea i Vinaròs per una caiguda de tensió a la catenària.

A quarts de deu s'ha restablert el servei, tot i que per una única via. La incidència també ha afectat la línia entre Tortosa i Tarragona, que ha acumulat hores de retards en alguns serveis. Fonts de la companyia informen que l'avís s'ha donat a les 7.50 del matí i que Adif està treballant per restablir el servei. Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Ferrocat.


Protecció Civil activa l'alerta del pla Inuncat

Protecció Civil ha activat aquest dilluns a la matinada l'alerta del pla especial d'emergències per inundacions de Catalunya (Inuncat) per previsió de crescudes sobtades a la conca de l'Ebre.

Segons ha informat la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), s'ha emès una notificació de previsió de crescudes sobtades a la conca, indicant que es poden produir creixements sobtats importants en barrancs i afluents de petites dimensions, amb un temps de concentració inferior a les tres hores, a les zones pertanyents a la demarcació hidrogràfica.

Protecció Civil demana evitar els desplaçaments en vehicle i aparcar en rieres o punts subterranis inundables, i no travessar mai rius o rieres si hi baixa molta aigua, sobretot a les zones on s'esperen intensitats i acumulacions més importants.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut