L'accident va passar de nit al quilòmetre 750 de l'N-2 (Google StreetView)

Un motorista mor i l'acompanyant queda ferida greu en un accident a l'N-2 a Vilamalla

Amb aquesta víctima són 60 les persones que han mort en accident de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana de Catalunya

Un motorista ha mort i l'acompanyant ha quedat ferida greu en un accident aquest dimecres a la nit a l'N-2 a Vilamalla, a l'Alt Empordà, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT).

La policia, que està investigant les circumstàncies del sinistre, indica que hi va haver una col·lisió per fregament entre una motocicleta amb dos ocupants i un camió que circulava en sentit contrari.

El Mossos d'Esquadra van rebre l'avís del sinistre cap a tres quarts d'11 de la nit passada, aquest dimecres, al quilòmetre 750 de l'N-2.

A conseqüència de l'accident, un dels motoristes, un home, ha mort. L'altre ocupant del vehicle de dues rodes, una dona, ha resultat ferit greu i ha estat trasllat a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

Arran de la incidència s'han activat vuit patrulles dels Mossos d'Esquadra, tres dotacions de Bombers de la Generalitat i dues unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

La carretera ha estat tallada totalment fins a la una de la matinada.

Amb aquesta víctima són 60 les persones que han mort en accident de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana de Catalunya, segons dades provisionals.

Campanya contra la sinistralitat entre els motoristes

Amb aquesta última mort són 18 els motoristes que han perdut la vida a les carreteres catalanes, gairebé el 30% del total de víctimes mortals. Els ferits greus en accident de trànsit s'eleven aquest any a 101 i hi ha hagut 661 ferits lleus.

Aquesta setmana, fins diumenge, l'SCT ha incrementat la lluita contra la sinistralitat de les motos amb una campanya intensiva sota el lema "Motorista, posa fre als accidents abans que et frenin". En coordinació amb les policies de trànsit dels Mossos d'Esquadra i policies locals es vol incidir en la conscienciació i vetllar per la seguretat dels motoristes,

Es fan controls intensius de l'ús correcte del casc en conductors i acompanyants, de la documentació del conductor i del vehicle (permís de circulació, ITV i assegurança) i de la conducta circulatòria tant dels motoristes com de la resta de conductors.

A més, amb motiu de la Rider1000, que se celebra aquest cap de setmana, s'ha previst un dispositiu específic de trànsit amb una quarantena de controls estàtics i dinàmics per controlar la velocitat excessiva i el consum d'alcohol i drogues, així com les distraccions i la fatiga, entre d'altres. La vigilància es farà en una quinzena de vies, entre les quals hi ha la C-25, C-55, C-13, C-14, C-28 i A-2.

La Rider1000 és un esdeveniment motociclista no competitiu amb un recorregut de 1.000 km per carreteres obertes al trànsit en el qual participaran més de 2.000 motoristes.

ARXIVAT A:
Trànsit
Anar al contingut