Un home mata la mare i la germana a prop de París i Estat Islàmic s'ho atribueix

Les autoritats franceses asseguren que l'autor de l'atac tenia problemes psiquiàtrics i dubten de la reivindicació que n'ha fet Estat Islàmic

Actualitzat

Dues dones han mort i una ha quedat ferida greu a Trappes, a prop de París, en un atac amb ganivet que ha reivindicat en un primer moment Estat Islàmic. Les autoritats franceses, però, asseguren que l'atacant tenia problemes psiquiàtrics i dubta de la reivindicació que s'ha afanyat a fer Estat Islàmic.

El ministre de l'Interior francès, Gérard Collomb, ha explicat que l'atacant, de 36 anys, era una persona amb gravíssims problemes psiquiàtrics, més que no pas algú capaç de seguir les crides d'Estat islàmic. De tota manera, la policia el tenia fitxat per apologia del terrorisme

 

Això, sumat al fet que les dues persones mortes són la mare i la germana de l'atacant, ha fet que guanyés força la hipòtesi del drama familiar.
 

 

Diversos mitjans diuen que l'agressor ha cridat  en àrab "Al·là és gran!".

Després de cometre l'atac, l'agressor s'ha refugiat en un pavelló i hi han intervingut forces policials d'elit, que l'han mort a trets, segons fonts oficials. Els fets han passat enmig del carrer cap a les 9 del matí al municipi de Trappes, al districte de Versalles.

D'entrada s'ha imposat la idea que era un atemptat jihadista, i la dirigent d'extrema dreta Marine Le Pen ho ha donat per segur en els seus tuits.

Tothom ha recordat que aquest dimecres mateix es va difondre per les xarxes socials una crida al combat del líder d'Estat Islàmic, Abú Bakr al-Bagdadi, el seu primer missatge des de fa un any. Però la vinculació familiar entre l'agressor i les dues persones mortes fa pensar ara més aviat que el mòbil de l'atac no és terrorista.

A primera hora, la policia del departament d'Yvelines ha confirmat l'operació en marxa al carrer Camille Claudel de Trappes i ha demanat als ciutadans que evitessin anar a aquesta zona.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut