La mare del nen abatut a trets de la policia, després de la roda de premsa policial (Reuters)

Un menor de 13 anys amb una pistola de mentida, mort a trets per la policia a Nova York

En un vídeo difós a les xarxes socials es pot veure com el menor arrenca a córrer i un agent dispara i l'abat

Redacció/AgènciesActualitzat

Un menor de 13 anys ha mort abatut a trets per la policia d'Utica, al nord de l'estat de Nova York. Segons els agents, duia una rèplica d'una pistola, que era d'aire comprimit.

La víctima és Nyah Mway, un adolescent d'origen birmà d'una família de refugiats als EUA, que caminava pel carrer amb un altre nen quan la policia els va aturar en un control. Eren les 22.20 de la nit de divendres.

En un vídeo difós a les xarxes socials, es pot veure com Mway arrenca a córrer i tres agents es llancen a perseguir-lo. Pocs segons més tard, un d'ells dispara i l'abat. La policia d'Utica ha lamentat que les imatges "no reflecteixen l'incident al complet", és per això que han fet pública la gravació de la càmera que portava l'agent.

Al vídeo es veu com Mway surt corrent després de ser aturat per la policia, i com els apunta amb la pistola de mentida. També s'hi pot sentir el tret de l'agent que ha acabat amb la vida del menor i la reacció dels testimonis, horroritzats i entre crits que avisen que estan gravant.

El nen va ser traslladat a l'Hospital Wynn d'Utica per la gravetat de la ferida de bala que tenia al pit, on finalment va morir.

Aquest dissabte, la roda de premsa convocada per les autoritats per explicar els fets, s'ha convertit en una protesta contra la violència policial als EUA. Hi havia fins a una cinquantena de familiars de la víctima, entre cartells que denunciaven l'actuació dels agents. "Els nostres pares no van fugir de la guerra perquè la policia matés els seus fills", es podia llegir en una de les pancartes.

La pistola d'aire comprimit que duia Nyah Mway abans de ser tirotejat per un agent (Utica Police)

Investigació interna en marxa

Mark Williams, cap de la policia d'Utica, ha insistit que el menor va treure una arma d'imitació i va apuntar un dels agents en plena persecució. No va ser fins que Mway es debatia entre la vida i la mort que van comprovar que la pistola que duia era d'aire comprimit: "Hi ha moltes emocions en aquesta sala, però quan ens demanen transparència i ens criden és molt difícil", ha expressat.

Els tres policies implicats han estat suspesos de feina, però no de sou. El seu cap també ha avançat que hi ha una investigació interna en marxa.

 

ARXIVAT A:
PolicialEstats Units
Anar al contingut