Un 65% de webs de l'Estat exclouen el català
Un 65% de webs de l'Estat exclouen el català
Barcelona

Un 65% de webs de l'Estat exclouen el català

RedaccióActualitzat

La Plataforma per la Llengua acusa els organismes de l'Estat d'incomplir les disposicions europees de protecció a les llengües minoritàries. Un estudi de Plataforma per la Llengua sobre 254 webs mostra que el 65% només ofereixen la informació en castellà.

I a la resta, el català apareix de manera parcial o residual, i sovint amb faltes d'ortografia. Només 4 de les webs analitzades ofereixen tota la informació també en català.

Al Congrés hi ha 47 diputats catalans, però la seva web no ofereix cap informació en català. Tampoc la del DNI electrònic, o la de la Direcció General de Trànsit, ni la gran majoria de webs que depenen del govern espanyol i d'organismes de l'Estat.

Sovint apareix el català en el menú, però després la informació és en castellà, com passa a la web del Banc Central. O bé es presenta com una llengua diferent del valencià, com a la web del govern espanyol, on, a més, el discurs d'investidura només és en castellà i anglès.

A més, les faltes d'ortografia són presents en la gran majoria de pàgines, i no se n'escapa ni la Casa del Rei.

Cosultar els punts del carnet de conduir, comprar bitllets a Renfe o pagar l'IVA són alguns dels tràmits que no es poden fer en català. És per això que des de la Plataforma per la Llengua creuen que els catalanoparlants són tractats com a ciutadans de segona. 

Anar al contingut