Un tren del Ferrocarrils de la Generalitat entrant a l'estació de Les Planes (ACN/Albert Segura)
Un tren dels Ferrocarrils de la Generalitat entrant a una estació (ACN/Albert Segura)

Tallada tres hores la línia d'Igualada de FGC i nou matí de retards a Rodalies

Una incidència a la catenària ha impedit als trens circular entre la Pobla de Claramunt i Igualada, i una altra avaria a Sant Vicenç de Calders ha afectat diverses línies de Rodalies

RedaccióActualitzat

Matí d'incidències a la xarxa ferroviària catalana: una baixada de tensió en una catenària de la línia Llobregat-Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha tallat la circulació durant més de 3 hores, mentre que una avaria a Sant Vicenç de Calders ha provocat endarreriments a les línies R2 i R4 de Rodalies i n'ha afectat d'altres.

La incidència a FGC ha passat a dos quarts de vuit a l'estació de Vilanova del Camí. Els trens de les línies R6 i R60 només han pogut circular des de la plaça Espanya de Barcelona fins a la Pobla de Claramunt, i s'ha organitzat un transport alternatiu per carretera entre aquesta estació i Igualada.


Segons han explicat responsables de FGC, poc després de les vuit del matí un autobús ja ha arribat a la Pobla de Claramunt per fer el trajecte per carretera fins a Igualada i fer de llançadora entre aquestes dues estacions, i també han dit que estava previst utilitzar taxis si calia.

És un trajecte curt, de pocs quilòmetres, perquè Vilanova del Camí és l'última estació de la línia abans d'arribar a Igualada, i la Pobla de Claramunt és just l'anterior, i poc abans de les 11 del matí s'ha pogut restablir la circulació de trens pel tram afectat.

L'altra incidència que ha afectat la xarxa de Rodalies de Catalunya ha estat deguda a una avaria a les instal·lacions de l'estació de Sant Vicenç de Calders. Ha provocat retards de mitja hora a les línies R2 i R4, i ha afectat els trens de cinc línies més:


Cap a tres quarts de 10 del matí els responsables de Rodalies han informat que l'avaria a Sant Vicenç de Calders s'havia pogut solucionar:

 

 

ARXIVAT A:
MobilitatRodalies
Anar al contingut