Agents Rurals s'acosten a un dels vehicles acampats a la muntanya de Tor
Agents Rurals s'acosten a un dels vehicles acampats a la muntanya de Tor (Parc Natural de l'Alt Pirineu)

Sis denunciats a Tor per circular camp a través per la muntanya

Els agents rurals recorden que és un espai natural de protecció especial i no s'hi poden fer segons quines activitats sense els permisos corresponents

RedaccióActualitzat

Els agents rurals van posar diumenge sis denúncies per circular camp a través de la muntanya de Tor. Un dels denunciats també hauria acampat sense tenir el permís corresponent i, un altre, hauria fet un foc.

El parc natural de l'Alt Pirineu recorda que la muntanya de Tor és una finca privada inclosa dins del parc i, per tant, no s'hi poden fer activitats sense els permisos de la propietat i del mateix parc.

D'una banda, els agents recorden que només es pot circular per les pistes forestals a partir de 4 m d'amplada, sempre que la propietat no ho reguli, segons la Llei 9/1995 sobre accés motoritzat al medi natural.

En el cas de les persones denunciades, no estaven circulant per cap pista forestal, sinó per "roderes generades per conductors incívics" que han circulat camp a través i "l'han erosionat de tant passar-hi il·legalment".

D'altra banda, els agents expliquen que els acampats no tenien cap autorització ambiental i que, de fet, "per acampar en un espai natural de protecció especial no n'hi ha prou amb el permís de la propietat, sinó que també cal el permís de l'òrgan gestor de l'espai".


L'èxit de la sèrie de 3Cat "Tor" ha desbordat de visitants aquest petit poble del Pallars Sobirà.

La muntanya de Tor continua en el centre del debat sobre el turisme mediàtic i el seu impacte sobre entorns rurals i zones d'interès mediambiental.

 

ARXIVAT A:
Medi ambientTurismeEcologia
Anar al contingut