Sílvia Pérez Cruz amb el seu premi
Sílvia Pérez Cruz amb el seu premi

Sílvia Pérez Cruz, Marco Mezquida i la Dharma, entre els Premis Alícia de música

L'Acadèmia Catalana de la Música, entre altres, també ha premiat el programa "Assaig general" de Catalunya Música en un palmarès que és una mostra de la diversitat i la qualitat dels gèneres musicals a casa nostra

RedaccióActualitzat

Aquest dijous s'han lliurat a L'Auditori els V Premis Alícia de l'Acadèmia Catalana de la Música. Durant l'acte, conduït per la periodista i humorista Ana Polo, s'han concedit 12 guardons en diferents categories. El premi a la trajectòria per una vida dedicada a la música ha recaigut en la compositora i pianista Leonora Milà, que va ser una nena prodigi amb tan sols set anys.

La composició de l'òpera "Alexina B." li ha valgut a Raquel Garcia-Tomás el Premi Alícia 2024 a l'autoria, mentre que l'Alícia a la producció discogràfica ha estat per a Sílvia Pérez Cruz pel seu treball "Toda la vida, un día", editat per Sony Music. Projecte monumental, amb 21 cançons i 90 músics, que es podrà sentir en versió concert la setmana que ve al Grec, inaugurant el festival d'estiu de Barcelona.

Pel que fa a la interpretació, el Premi Alícia ha estat concedit al Quartet Gerhard, i l'espectacle inaugural del Festival Grec 2023, "The Pulse" de Gravity and Other Myths i el Cor de noies de l'Orfeó Català ,s'ha endut el Premi Alícia a la interdisciplina.

En l'apartat del talent emergent, el premi ha estat per al músic senegalès instal·lat a Salt Momi Maiga. El guardó al millor treball directe se l'ha endut la Companyia Elèctrica Dharma pel seu concert "50 Anys de la Dharma", enregistrat al Palau Sant Jordi.

El pianista menorquí Marco Mezquida ha estat reconegut amb el Premi a la internacionalització per la seva projecció més enllà de casa nostra.

L'Acadèmia Catalana de la Música també ha reconegut amb el premi al periodisme i la divulgació musical el programa "Assaig general" de Catalunya Música, dirigit per Albert Torrents i Marta Lanau.

En el vessant social i educatiu, el premi Alícia ha estat per al projecte Vozes. Finalment, el Premi Alícia TRESC 2024 al reconeixement dels públics ha estat concedit a "Un matí d'orquestra", d'Apropa Cultura.

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut