Els pisos es podran llogar per 750 euros al mes amb totes les despeses incloses
Catalunya al dia

S'ha complert l'última voluntat dels germans Farrero: 10 pisos per a gent gran a Rialp

Dos veïns d'aquest poble del Pallars Sobirà van donar tota la seva herència en vida a l'Ajuntament amb l'única condició de construir un edifici on els majors de 65 anys poguessin compartir espais comuns mantenint la seva independència

Enllaç a altres textos de l'autor

Eloi Barrera

Corresponsal de Catalunya Ràdio al Pirineu Central

@EloiBarrera

Després de 10 anys d'obres i retards, finalment s'ha fet realitat l'últim desig de dos germans del Pirineu: el Josep i el Joaquim Farrero, tots dos solters i sense fills. Abans de morir, van donar tota la seva herència, uns 700.000 euros, a l'Ajuntament del seu poble perquè hi construís un edifici pensat per a la gent gran. L'edifici ja està a punt per rebre els primers inquilins, però malauradament els germans Farrero no ho podran veure perquè tots dos han mort en aquest temps. 

Els tràmits de la donació van començar fa 13 anys. En Josep i en Joaquim van donar tots els seus estalvis a l'Ajuntament de Rialp per construir un equipament per als jubilats del poble i de la comarca, perquè tinguessin un espai per viure on se sentissin acompanyats. L'alcalde, Gerard Sabarich, va ser qui va portar els tràmits amb els germans Farrero i celebra que finalment s'hagi pogut aconseguir el seu objectiu:

"Com a Ajuntament estem molt contents perquè donem satisfacció a la voluntat dels germans Farrero. Estem al cor del Pirineu, on cada vegada tenim la població més envellida i on més ens convenen serveis com aquest"

A banda dels 700.000 euros donats per aquests dos germans, l'Ajuntament de Rialp ha hagut de posar-ne 200.000 més per poder construir l'edifici.

Els pisos estan pensats per a un màxim de dues persones (Eloi Barrera/3Cat)

En total, s'han pogut fer 10 pisos independents i diversos espais compartits perquè els residents hi facin vida comunitària. Jordi Etxalar, responsable de la cooperativa Actua, que gestionarà l'espai, explica la filosofia del projecte:

"Són pisos de lloguer pensats per a persones grans autònomes que no requereixin cures com les que sí que s'ofereixen a les residències. Es tracta de viure al teu pis i poder fer vida, o no, amb els altres inquilins als espais comuns de l'edifici"

Com que és un model residencial poc habitual, l'Ajuntament no ha pogut obtenir cap subvenció pública.

L'edifici disposa de diversos espais comunitaris (Eloi Barrera/3Cat)

Cada pis costarà 750 euros al mes amb totes les despeses incloses. Estan oberts a veïns de Rialp però també de la resta del Pirineu i de tot el país.

 

Anar al contingut