De les deu persones d'una mateixa família que vivien al pis incendiat, n'han sobreviscut només tres i una està en estat molt greu (EFE/EPA/Thierry Carpico)

Set morts en un incendi provocat a Niça, possibles "víctimes col·laterals" del narcotràfic

Sis de les víctimes s'han trobat a l'interior del pis i un altre ha mort en saltar per la finestra

RedaccióActualitzat

Set persones han mort, entre ells tres nens i un adolescent, en un incendi que hauria estat provocat en un edifici d'apartaments en un barri obrer de Niça, a França. 

Els fets han passat aquesta nit de dimecres a dijous i les investigacions de la policia científica "confirmen completament la pista criminal", segons ha avançat la Fiscalia.

El fiscal de Niça, Damien Martinelli, ha detallat que exploren "la pista de fets ocorreguts en el context d'un conflicte amb un rerefons de tràfic de drogues, sense connexió amb les víctimes i les seves famílies".

L'alcalde de la ciutat, Christian Estrosi, ha lamentat la mort d'aquestes persones, a qui ha definit com a "víctimes col·laterals d'individus sense llei".

Les càmeres de vigilància han enregistrat diversos encaputxats escampant benzina a la caixa de l'escala, que després ha propagat el foc cap al setè pis. En concret, la policia busca tres individus que han fugit del lloc dels fets.

El primer tinent d'alcaldia de la ciutat, Anthony Borré, ha afirmat a BFM Nice que els membres d'aquesta família són "víctimes innocents" d'una possible revenja per narcotràfic, i ha aprofitat per reclamar nou govern de França "una resposta forta i ferma" per lluitar-hi.

L'alcalde Estrosi també ha demanat al ministre de l'Interior, Gérald Darmanin, mitjans per garantir la seguretat al districte de Moulins, un barri popular situat a l'oest de Niça, especialment conegut per ser un nucli del narcotràfic a la ciutat.


Una ràpida intervenció

Els bombers s'han trobat que les flames afectaven el setè i darrer pis de l'immoble quan hi han arribat, només uns 10 minuts després de rebre la trucada d'emergència, a les 2.28 de la matinada, ha confirmat el fiscal Martinelli.

El prefecte del departament dels Alps-Marítims, Hugues Moutouh, ha destacat que malgrat les víctimes mortals, la ràpida intervenció i els recursos esmerçats --85 efectius i tres grans escales i 25 camions--, els bombers "han pogut salvar 5 persones del foc i evacuar-ne 30 més".

"La ràpida actuació dels bombers ha permès, sens dubte, evitar moltes més víctimes", ha assegurat també el ministre de l'Interior, Gérald Darmanin, a X.

El primer ministre, Gabriel Attal, s'ha desplaçat a la zona i ha condemnat uns fets que ha titllat de "terribles" i "abominables".

Per la seva banda, el president Emmanuel Macron, de viatge al Regne Unit, ha dit que estan "commocionats" per l'elevat nombre de víctimes.
 

Almenys 3 hospitalitzats i veïns evacuats

A més del ferit d'extrema gravetat, s'han traslladat a l'hospital dues persones més en estat menys greu. Una quarantena de persones es van veure afectades per les conseqüències de l'incendi, segons han dit els bombers.

Una vintena de residents de l'edifici han hagut de ser evacuats i han estat allotjats temporalment en una sala municipal.

L'edifici on hi ha hagut el foc es va construir el 1977, però va ser renovat a principis dels anys 2000.

Les víctimes són d'una família de 10 persones

El prefecte Moutouh ha explicat que l'apartament estava ocupat per "una família d'origen comorià" (les illes Comores són un país situat prop de Moçambic, a l'Àfrica), com ha confirmat Nadjim Maecha, el president d'aquesta comunitat a Niça.

"Eren 10, i ara només en queden 3 de vius: dos han estat rescatats i un altre ferit greu que s'ha llançat per la finestra amb el pare a coll, que ha mort".

Maecha ha reclamat justícia per a aquesta família i per a la comunitat. "Els han d'agafar com més aviat millor, i que paguin el que han fet. Han destruït una família, han destruït una comunitat" ha dit.

Les autoritats han informat que els nens que han mort tenen 5, 7 i 10 anys, i que l'adolescent que ha mort en llançar-se per la finestra en té 17, mentre que el ferit molt greu és un home de 47 anys, possiblement el pare dels menors, que també ha saltat per la finestra.

ARXIVAT A:
JudicialPolicialIncendisFrança
Anar al contingut