Set cites per a set dies: l'agenda de la periodista Teresa Macià

Les comarques lleidatanes són el centre de les propostes culturals d'aquesta setmana

Arriba el cap de setmana i obrim l'agenda de la periodista Teresa Macià, delegada de TV3 a les comarques de Lleida.

Un festival de música a les Garrigues i un altre a Escalarre, una mostra de cinema rural a Tremp, el taller de l'aquelarre a Cervera, un llibre sobre el Pallars, una exposició a Lleida i el Festival Minúscul a Mollerussa. Aquestes són les propostes culturals per a aquesta setmana que ens fa la periodista.

La periodista Teresa Macià


Divendres 23: festival Guitarfest a les Garrigues

Arrenquem un nou cap de setmana d'estiu i la música no hi pot faltar. En aquesta ocasió, em ve molt de gust d'assistir al Garrigues Guitarfest, un festival que apropa la cultura als petits pobles d'aquesta comarca. L'escenari és l'església de Torrebesses. Hi ha un espai millor per escoltar música? El festival torna amb un concert de guitarra clàssica a càrrec del guitarrista eslovac Karol Samuelcík. Anirem a descobrir-lo!


Dissabte 24: Festival de Música Antiga dels Pirineus a Escalarre

Viatgem fins al Pirineu de Lleida, en concret fins a Escalarre. Hi tinc una cita ineludible. La preciosa església de Santa Maria d'Àneu acull una proposta cultural interessant: el concert de clausura del Festival de Música Antiga dels Pirineus.

Estic impacient per descobrir l'acústica d'aquest espai carregat d'història, famós per les seves pintures murals. Vespres d'Arnadí ofereix un atractiu repertori de música barroca. Música i patrimoni, una bona combinació per deixar-nos inspirar per la seva bellesa.

 

Diumenge 25: Mostra de Cinema Rural a Tremp

És un bon dia per anar a veure la Mostra de Cinema Rural, una bona oportunitat per traslladar-me fins a Tremp, al Pallars Jussà. El cinema comarcal La Lira és un punt de trobada on es pot gaudir de la projecció de curtmetratges, però també de taules rodones i col·loquis amb directors i cineastes convidats. Crec que serà interessant assistir a un dels col·loquis que reflexiona sobre la influència del paisatge en l'obra audiovisual.


Dilluns 26: Tallers de l'Aquelarre a Cervera

A les portes d'una nova edició de l'Aquelarre de Cervera, recomano per als més petits els diferents tallers que s'han previst de construcció de cuques, bitxets, monstres i gegantins. Serveixen perquè els infants s'aproximin a la gran festa del foc i les bruixes de Catalunya. Recomano participar en aquesta explosió de cultura popular.


Dimarts 27: llibre sobre el Pallars de l'irlandès Colm Tóibín

Temps per a la lectura i per endinsar-me en la nova novel·la en català sobre el Pallars Sobirà de Colm Tóibin. L'escriptor irlandès és un gran amant del Pirineu i hi passa temporades. Acaba de publicar "Una casa al Pallars". El llibre narra la història de tres germanes que tornen al petit nucli de Burg, on van passar la infància.

El Pirineu sempre és font d'inspiració i amaga històries encisadores.


Dimecres 28: exposició al Centre d'Art La Panera de Lleida

Per refugiar-se de la calor, cap al Centre d'Art La Panera de Lleida. Sempre val la pena visitar aquest espai situat al centre històric de la ciutat i que promou la difusió de les arts visuals contemporànies.

Fa dies que s'hi exposa "Només si fa olor de terra" i la calma de l'agost és un bon moment per treure-hi el cap. És una mostra col·lectiva d'artistes joves emergents que posa al centre els feminismes i la transformació del cos.

 

Dijous 29: Festival Minúscul a Mollerussa

Poques coses m'agraden més que escoltar la música en directe. El pati de Cal Jaques de Mollerussa acull el Festival Minúscul, un festival encantador de petit format. M'hi atansaré per descobrir la proposta tan personal i prometedora de Magalí Datzira, una jove contrabaixista, cantant i compositora barcelonina. L'artista beu del jazz amb influències diverses, del funk al pop electrònic.

ARXIVAT A:
CulturaLiteraturaCinemaTeatre
Anar al contingut