Gemma Barrufet, que va obrir la llibreria "A peu de pàgina" fa 15 anys, ens proposa les set cites culturals de la setmana (3Cat)

Set cites per a set dies: l'agenda cultural de la llibretera Gemma Barrufet

Pocs dies abans de Sant Jordi, hem obert l'agenda de l'ànima de la llibreria A Peu de Pàgina

Gemma Barrufet va obrir la llibreria A Peu de Pàgina al barri de Sarrià de Barcelona, ara fa 15 anys.

Va ser una de les primeres d'un bon grapat de llibreries independents que, des de fa uns anys, han aixecat la persiana en molts barris, pobles i ciutats i que van agafar el relleu a moltes de les que havien anat tancant crisi rere crisi. 

Són llibreries amb una clara personalitat, una selecció de llibres pensada i cuidada, una clara voluntat de prescripció, i que han sabut crear una gran comunitat de lectors al seu voltant, a través d'una relació molt propera i una important agenda d'actes culturals. 

Aquesta és una de les setmanes més intenses, per a tots els llibreters del país, l'època de més feina, perquè s'han de rebre totes les comandes de Sant Jordi (caixes i caixes i més caixes!) i tenir-ho tot a punt per muntar la parada, però ella intenta reservar una estona cada dia per fer altres coses i poder desconnectar.

Gemma Barrufet, que va obrir la llibreria 'A peu de pàgina' fa 15 anys, ens proposa les set cites culturals de la setmana
"A peu de pàgina", a Sarrià, és una llibreria independent amb una selecció de llibres molt cuidada (3Cat)

Pocs dies abans de Sant Jordi, aquestes són les set cites culturals de la llibretera Gemma Barrufet


Divendres, 12: "Venerades i temudes", CaixaForum 

M'han dit que és una exposició meravellosa i no me la vull perdre, per això, aquest divendres aniré al CaixaForum de Barcelona a veure "Venerades i temudes".

És un viatge a través del poder femení en l'art i les creences a partir d'escultures, objectes sagrats i obres d'art de diversos continents, des del món antic fins avui. 

Dissabte, 13: "La ferida imaginària", Berta Dávila

El cap de setmana sempre busco una bona estona per a la lectura. Ho vull aprofitar per llegir l'autora gallega Berta Dávila que acaba de publicar "La ferida imaginària", un llibre d'una mica més de cent pàgines, intimista i amb un estil original. De vegades, costa trobar noves veus en l'actual panorama literari amb personalitat i aquesta n'és una!

Diumenge, 14:  "La Ventafocs", Teatre de Sarrià  

De vegades no valorem prou la feina que fan els petits teatres de barri que, tot i no tenir tants recursos com els que disposen les sales grans, ofereixen una programació prou interessant.

Per això, diumenge m'he proposat anar a veure aquest espectacle de dansa al Teatre de Sarrià, ben a prop de la meva llibreria i, així, acabar la setmana amb harmonia. La coreografia és de Roser Muñoz i Joan Boix amb la música de Johann Strauss.

Dilluns, 15: "Pobres criaturas", sales de cine  

Vull començar la setmana anant al cinema a veure "Pobres criaturas" (també la fan a plataformes, però prefereixo la pantalla gran). N'he sentit a parlar molt, i, a més, la pel·lícula ha guanyat quatre Oscars i dos Globus d'Or, i segur que, com totes les del director grec Yorgos Lanthimos, no em deixarà indiferent. 

Dimarts, 16: "Per a tu. Qui cuida als que cuiden?", sala Melmac

Vull colar-me a l'assaig de la pròxima obra de la companyia Desang, que segueixo de prop. És una companyia jove de teatre independent, que estrena una obra de creació col·lectiva, que parla de les persones que dediquen el seu temps a cuidar algú dependent i aprofundeix en el tema de la salut mental i les conseqüències de cuidar.

Un text contemporani que barreja les disciplines de text, música, cant i dansa, que es podrà veure del 25 al 28 d'abril a la sala Melmac, al Guinardó de Barcelona.

La companyia Desang estrenarà "Per a tu" a la Melmac el 25 d'abril (Sala Melmac)

Dimecres, 17: Sala New Fizz

Sempre intento donar suport a propostes que s'allunyen del que és més comercial, per això, quan puc, vaig a espais com la Sala New Fizz, que fa anys que aposta per una programació musical de petit format i de qualitat.

Els dimecres l'associació Rodautors organitza el micro obert, on es pot gaudir d'un tast divers de música d'autor i de proximitat, amb entrada lliure.

Dijous, 18: Biblioteca Josep Miracle, a Vallvidrera

Per a mi és una de les biblioteques més maques de Barcelona. M'agrada consultar llibres i llegir mentre observo el Parc de Collserola a través dels seus finestrals.

A més, disposa d'un important fons de llibres dedicats a l'autor Manuel Vázquez-Montalbán, que va ser veí del barri, i també organitzen diverses activitats al centre cívic (al mateix edifici de la biblioteca).

ARXIVAT A:
LiteraturaCinemaTeatreMúsica
Anar al contingut