L'edifici amb la façana ensorrada pel temporal
L'edifici amb la façana ensorrada pel temporal (ACN / Joaquina García)

S'enderrocarà d'urgència l'edifici de l'Escola de Vela de Platja d'Aro, declarat en ruïna

El fort temporal de dilluns va fer que la façana de l'edificació cedís

Després de declarar l'"estat de ruïna", l'Ajuntament de Platja d'Aro, al Baix Empordà, enderrocarà d'"urgència" i per "qüestions de seguretat" l'edifici que acull l'Escola de Vela, afectat pel temporal. Es preveu que l'enderrocament es farà divendres a partir de les nou del matí. 

El consistori ha explicat que ha acordat una actuació d'emergència per part de Costes de l'Estat, que, durant les següents setmanes, consolidarà el ferm amb un petit mur de rocalla per estabilitzar la zona. Una solució que ja s'havia utilitzat en altres trams del passeig marítim afectats pel temporal Glòria.

Mentrestant, l'activitat d'esports nàutics es podrà reprendre instal·lant mòduls provisionals, tan bon punt es pugui garantir l'accés fins a la platja i a l'aigua. 

L'edifici de l'Escola de Vela de Platja d'Aro estava acordonat perquè va quedar tocat per les garbinades del mes de març (3Cat)

El temporal de dilluns va ensorrar part de l'edifici, de propietat municipal, a la platja del Riuet, a l'extrem sud del passeig marítim. 

L'equipament ja havia quedat malmès amb les garbinades del març, que van descalçar-ne la plataforma, i, de fet, estava acordonat. La forta tempesta de principis de setmana, però, va provocar que part de la façana cedís i acabés desprenent-se.

Anar al contingut