Sabadell informarà el govern espanyol que té en tràmit 207 expedients de famílies en risc i que els continuarà elaborant

ACN Sabadell.-L'Ajuntament de Sabadell facilitarà aquest dijous a la delegació del govern espanyol informació sobre els 207 expedients de famílies en risc que té en tràmit i informarà que, malgrat la suspensió de la llei 24\/2015, continuarà tramitant-los. L'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, participarà aquest dijous en la concentració a Barcelona en contra de la suspensió. Els expedients fan referència a famílies en risc per quotes impagades per sobre endeutament, dacions en pagament o possibles dacions, a punt d'iniciar la demanda o ja amb la demanda iniciada i que, amb l'aplicació de la llei 24\/2015, són susceptibles de tenir una solució residencial atenent a criteris de vulnerabilitat. Del total, 107 famílies que tenen menors a càrrec, de les quals 42 són nombroses, 33 tenen menors de tres anys. A banda hi ha 25 famílies de persones soles, parelles o amb fills adults.

Davant d'aquestes xifres, el govern municipal ha expressat el seu "compromís" de continuar impulsant accions per evitar desnonaments per impagament d'hipoteca o lloguer, així com buscar mecanismes de segona oportunitat per cancel·lar deutes contrets per habitatge habitual. L'Ajuntament ha informat que la concentració ha estat impulsada des del consistori i serà convocada a través de les entitats municipalistes. Els ajuntaments presentaran una instància perquè sigui traslladada a la presidència en funcions del govern espanyol, amb la informació dels expedients que cada municipi té en tràmit. S'informarà també de la voluntat que, malgrat la suspensió, els expedients es continuaran tramitant per afrontar l'emergència social en matèria d'habitatge i pobresa energètica.

Anar al contingut