Un dels carrers principals de la Zona Hermètica de Sabadell (ACN)
Un dels carrers principals de la Zona Hermètica de Sabadell (ACN)
Sabadell

Sabadell es planteja la reobertura dels locals d'oci a la Zona Hermètica

L'Ajuntament vol crear una oferta atractiva en diferents indrets i evitar que l'activitat es concentri en un sol barri

RedaccióActualitzat

Sabadell projecta un pla director per reordenar l'oci nocturn i no descarta tornar a permetre l'obertura de locals a la Zona Hermètica. L'executiu vol crear una oferta atractiva en diverses zones, i evitar així que l'activitat es concentri en un sol barri. La previsió és que estigui enllestit el 2018. Ho explica Xavi Guerrero, regidor del Programa de Llicències de Sabadell.

"Si són petits bars musicals, és diferent. Jo sempre dic que no té sentit que a Sabadell no hi hagi la possibilitat de tenir un Razzmatazz o un tipus de Jazz Cava, com fan a Terrassa. A Sabadell, això, en aquests moments, no és possible, i ho hem de corregir."

Els propietaris de les discoteques denuncien falta de diàleg per part del govern local i asseguren que tancar els negocis per després tornar-los a obrir els portaria a la ruïna. Aquesta és l'opinió de Joan Cosp, president dels Locals d'Oci de la Zona Hermètica.

"Nosaltres, el que volem és parlar i que ens donin una solució. No volem indemnitzacions ni processos judicials. No hi entrem, en tot això. Si no hi ha cap més remei, ho haurem de fer, però jo entenc que amb un diàleg, tal com es va quedar en el ple, podem trobar mil solucions, i les trobarem, segur."

En una cosa coincideix Cosp amb l'Ajuntament, que Sabadell necessita una zona d'oci.

"No pot ser que les empreses se'n vagin a Granollers, a Sant Cugat del Vallès o a Terrassa, i a Sabadell ho deixem buit. Entenc que una ciutat de 200.000 habitants ha de tenir una zona d'oci com Déu mana."

De la quarantena de locals que hi havia a la Zona Hermètica l'any 2006, ara només en queden una desena, que aviat rebran la notificació que els ordena el cessament de l'activitat.

Anar al contingut