El mirador de la torre de Collserola, reobert al públic (3Cat)

Reobre el mirador de la torre de Collserola, la construcció més alta del país, tancat fa 4 anys

Amb una panoràmica de 360 graus, s'hi pot veure la ciutat de Barcelona al complet, bona part de l'àrea metropolitana i fins i tot la muntanya de Montserrat

RedaccióActualitzat

La planta 10 de la torre de Collserola amaga un mirador, situat a 560 metres sobre el nivell del mar, tancat des de la pandèmia. Quatre anys més tard, la construcció més alta de Catalunya ha reobert aquest espai als visitants.

Des del mirador de la torre de Collserola, amb una panoràmica de 360 graus, s'hi pot veure la ciutat de Barcelona al complet i bona part de l'àrea metropolitana. En els dies que la meteorologia ho permet, la visibilitat pot abastar una distància de 70 quilòmetres, i s'hi pot observar fins i tot la muntanya de Montserrat.

L'accés al mirador es pot fer des del cim del Tibidabo, amb un breu passeig d'uns 500 metres que separen l'aparcament del parc d'atraccions de la torre de Collserola. Un cop allà, un ascensor amb vistes panoràmiques porta els visitants fins a la desena planta, en un viatge de dos minuts i mig que recorre els 135 metres des de la base de l'edifici fins al mirador.

Vistes de Barcelona des de l'ascensor de la torre de Collserola, abans d'accedir al mirador (3Cat)

Les visites les gestiona el parc d'atraccions del Tibidabo, de dimecres a diumenge de 12.00 a 15.00, per un preu de 5,60 euros cada entrada --tarifa reduïda per als veïns que tinguin el carnet Gaudir+, socis del TibiClub, més grans de 60 anys i persones amb discapacitat--. El mirador funcionarà tot l'estiu, fins a finals de setembre. Es tracta d'un període de prova, i en funció de la demanda es decidirà si queda obert també en altres èpoques de l'any.

A més, els gestors de la torre ofereixen la possibilitat de llogar el mirador a empreses o particulars que hi vulguin celebrar esdeveniments.

El mirador de la torre de Collserola, a la planta 10 (3Cat)

Una infraestructura clau per a les telecomunicacions

Dissenyada per l'arquitecte Norman Foster, la torre de Collserola va ser construïda per als Jocs Olímpics del 1992. La torre es va alçar en només 23 mesos, després d'imposar-se en concurs als projectes presentats per Ricardo Bofill, Santiago Calatrava i Joan Margarit i Carles Buxadé. Més de 30 anys més tard, és una infraestructura clau per repartir senyals de ràdio i televisió i serveis d'emergència.

En el seu conjunt la torre de Collserola, de 288 metres d'altura, és una barreja de les tradicionals torres de televisió amb fust de formigó i els pals metàl·lics atirantats propis de les antenes de radiodifusió. Disposa --entre les cotes 84 i 152-- d'un edifici de 68 metres d'altura en forma de triangle equilàter de costats corbs, amb 13 plataformes, 11 de les quals estan dedicades als serveis tècnics de telecomunicacions i la planta 13 és la coberta.

ARXIVAT A:
ArquitecturaInfraestructures
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut