Mariano Rajoy, aquest dijous, durant una convenció del PP a Palma (EFE)
Mariano Rajoy, aquest dijous, durant una convenció del PP a Palma (EFE)
Palma

Rajoy acusa Forcadell de "rendir-se" a la CUP per haver rebut Otegi

El cap de l'executiu espanyol en funcions retreu a Forcadell que "no ha estat on hauria d'haver estat com a presidenta d'una institució democràtica"

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy ha carregat contra la presidenta del Parlament de Catalunya per haver rebut aquest dimecres el líder abertzale, Arnaldo Otegi. El president del govern espanyol en funcions ha afirmat que Carme Forcadell s'ha entrevistat amb Otegi a la cambra catalana a instàncies de la CUP, un "partit extremista" a qui "alguns dirigents polítics s'han rendit". Rajoy ha parlat d'aquesta qüestió en una convenció del PP a Palma on ha destacat el que considera males pràctiques dels governs "extremistes" que estan al capdavant de comunitats autònomes i ajuntaments.

Durant la seva intervenció, el cap del govern espanyol en funcions ha dit que una institució democràtica com el Parlament de Catalunya es va posar a disposició d'una persona que "mai va respectar la democràcia, la llibertat i els drets humans". "Ho va fer -ha apuntat Rajoy- a iniciativa d'un partit extremista, com és la CUP, davant del qual alguns dirigents polítics s'han rendit. Nosaltres no ho farem", ha assegurat.

Segons el president espanyol, Forcadell no va representar, com era la seva obligació, el sentir dels ciutadans de Catalunya i va ferir els sentiments de les víctimes del terrorisme "i de milions i milions de persones". "No ha estat on hauria d'haver estat com a presidenta d'una institució tan important per als catalans i per als que no ho som com és el Parlament de Catalunya. Ho sento molt", ha subratllat Rajoy.

Anar al contingut