Quatre ajuntaments cancel·len els comptes al Banc Sabadell i retiren uns 3,3 milions

Actualitzat

La decisió del Banc Sabadell de traslladar la seva seu social a Alacant no ha agradat a alguns ajuntaments catalans. Fins a quatre consistoris han anunciat que tanquen els seus comptes a l'entitat i retiren tots els diners que hi tenen.

L'Ajuntament de Celrà, al Gironès, ha cancel·lat els comptes que tenia al Banc Sabadell arran de la decisió de l'entitat de traslladar la seva seu social a Alacant. En total, el consistori ha retirat més de 2,7 milions d'euros dels quatre comptes que tenia en aquesta entitat financera.

L'alcalde, Dani Cornellà (CUP), considera que la decisió que ha pres el banc "cal que tingui una resposta ciutadana i institucional". A més, anima altres consistoris a seguir el seu exemple.


Celrà no és l'únic ajuntament català que ha retirat els diners que tenia amb l'entitat. En les últimes hores, també ho ha fet el de Sant Julià de Vilatorta, a Osona, que avui ha retirat 350.000 euros del Banc Sabadell.


El primer a fer-ho va ser Gironella, al Berguedà. El batlle David Font (PDeCAT) va anunciar a Twitter que l'ajuntament havia decidit treure 300.000 euros dels comptes que té amb el Banc Sabadell.


El batlle d'Amposta, Adam Tomàs (ERC), ha avisat que el consistori també es planteja buidar els seus comptes. L'Ajuntament treballa ara amb el Banc Sabadell i CaixaBank, que decidirà avui si trasllada la seva seu a Palma, i té un pressupost anual que ronda els trenta-quatre milions d'euros.

Pel que fa a Argentona, el batlle Eudald Calvo (CUP) ha anunciat a la seva pàgina de Facebook que el consistori retirarà els diners que té al Banc Sabadell. 'Em sembla molt bé que marxin, però que no tornin', escriu.

Anar al contingut