Carolina Punset, fins ara eurodiputada de Ciutadans, al programa "Preguntes freqüents", de TV3
Barcelona

Punset diu que Cs ha caigut en una "deriva ultraliberal, ultraespanyolista i masclista"

L'eurodiputada diu que la solució no és "posar-se al capdavant dels comandos per treure llaços grocs"

RedaccióActualitzat

L'eurodiputada de Ciutadans Carolina Punset ha explicat aquest dissabte al programa "Preguntes freqüents", de TV3, les raons que l'han impulsat a abandonar el partit. Assegura que és una decisió que ha meditat durant més d'un any i mig, i que li ha costat de prendre.

Punset, que ha dedicat els últims vuit anys a la política a nivell municipal, a les Corts Valencianes i, ara, a les institucions europees, afirma que el més probable és que deixi la política.

"Donar-me de baixa és una cosa que estava meditant feia més d'un any. Vaig anunciar en roda de premsa i públicament els motius que m'estaven allunyant cada cop més del que era el meu partit feia més d'un any i mig. I m'ha costat molt, realment, prendre la decisió."

"És el que explico en la carta, una carta llarga en la qual dono les raons per les quals me'n vaig i per les quals m'ha costat tant prendre aquesta decisió. He exercit en política a Ciutadans des que m'hi vaig afiliar, fa moltíssims anys."

 


Per Punset, Ciutadans ha entrat en una deriva "ultraliberal, ultraespanyolista, identitària, masclista i retrògrada en l'àmbit de l'ecologisme".

"He esperat un canvi fins a darrera hora, que no s'ha produït. I no només això, sinó que s'aprofundeix en aquesta deriva ultraliberal, ultraespanyolista, identitària, des del meu punt de vista masclista, retrògrada en l'àmbit de l'ecologisme. Tot el que explico a la carta. Jo per això crec que ha arribat l'hora de posar punt final a la meva col·laboració amb el partit. S'ha acabat."


Segons la fins ara eurodiputada de Ciutadans, el partit ha decidit obrir-li l'expedient d'expulsió com a "rebequeria" quan han sabut que venia a TV3 per participar en el programa "Preguntes freqüents":

"Jo crec que és la rebequeria de Ciutadans perquè us venia a veure. El fet que jo anés a visitar Puigdemont és el que han fet servir com a excusa per obrir l'expedient disciplinari suposadament per expulsar-me, i que han anunciat avui. Jo crec que és la rebequeria que ells han tingut avui precisament arran de la meva visita a TV3."

"Crec que és una mostra més de la falta de democràcia i tolerància que hi ha en el partit. A més, segons ells, la culpa de tot la té Alexis, perquè és per culpa seva, diuen, que he anat a veure Puigdemont."

 


El marit de Punset, el diputat no adscrit de les Corts Valencianes Alexis Marí, assegura que fa molt de temps que no es pot dir que Ciutadans sigui un partit progressista o transversal.


"Conjugar les paraules 'progressista' o 'transversal' amb Ciutadans..., home, no ho pots repetir tres vegades seguides sense riure-te'n."

 

 

Alexis Marí diu que haurien de ser uns altres els que anessin a parlar amb Carles Puigdemont, potser el mateix Albert Rivera.

"Jo soc un 'mindundi' a nivell polític. Crec que són uns altres els que haurien d'estar parlant ara mateix amb Carles Puigdemont, potser el mateix Albert Rivera. Hauria de tenir una reunió amb Carles Puigdemont, potser no davant dels mitjans de comunicació."

 


En el programa, Carolina Punset ha tornat a criticar l'opció de Ciutadans de radicalitzar la seva postura davant l'independentisme i assegura que aquesta opció no és la solució al "problema actual de confrontació social".

"Ja veurem quina solució excepcional es triarà per aconseguir la pau social. Però el que és clar és que posar-se al capdavant dels comandos per treure llaços grocs, polaritzar la situació, que s'enquisti..., escolti, potser això li permet esgarrapar alguns vots, però saben que per aquí no vindrà la solució per al problema actual de confrontació social."

 


Alexis Marí i Carolina Punset acusen el partit d'Albert Rivera d'exercir un control sever sobre els militants discrepants i diuen que els renyen si volen contactar o parlar amb dirigents independentistes. Com a exemple, expliquen que membres dels partits els van trucar per advertir-los que tenien fotos de la parella parlant amb l'eurodiputat del PDeCAT Ramon Tremosa al bar del Parlament Europeu.

ARXIVAT A:
CsCarles PuigdemontAlbert Rivera
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut