A Felip Puig no li ha agradat que Ada Colau hagi decidit suspendre totes les llicències d'allotjaments turístics de Barcelona (ACN)
A Felip Puig no li ha agradat que Ada Colau hagi decidit suspendre totes les llicències d'allotjaments turístics de Barcelona (ACN)
Barcelona

Puig acusa Colau de tenir "tics autoritaris" per haver suspès les llicències turístiques

El conseller d'Empresa i Ocupació creu que aquesta decisió és un error perquè s'ha pres de manera "precipitada i unilateral"

RedaccióActualitzat

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, creu que la decisió de la nova alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de suspendre un any totes les llicències d'allotjaments turístics a la ciutat és un "error" perquè s'ha adoptat de forma "precipitada i unilateral". Segons Puig, "la sensació és que a través de discursos molt 'soft' es prenen decisions amb tics autoritaris".

El conseller es queixa que l'alcaldessa, que "tant parla de participació, diàleg i recerca de consensos", hagi pres aquesta decisió sense comentar-la ni contrastar-la amb altres institucions, com el mateix sector turístic i la Generalitat". Felip Puig opina que, amb aquesta mesura, "es pot donar un missatge internacional de desconcert i de canvi d'orientació" en la política turística.

En declaracions a la premsa, Puig ha explicat que el que convindria a Barcelona és "continuar en la línia del model turístic de qualitat i de diàleg amb els sectors empresarials i de col·laboració institucional". I ha dit que la millor actuació que des de les administracions es pot dur a terme en l'àmbit turístic no és suspendre la concessió de llicències per a tot el sector, sinó "ajudar els que compleixen" i controlar l'activitat il·legal que genera "economia submergida, mala imatge i problemes als veïns".

CiU, PSC i PP critiquen la decisió de Colau

La moratòria tampoc ha agradat a CiU, PSC i PP, tres dels grups a l'oposició de l'Ajuntament de Barcelona, que han criticat l'actitud de l'alcaldessa en la presa de decisions. La número tres de la llista de CiU, Sònia Recasens, ha expressat la seva preocupació per "la incertesa" que suposa la moratòria, tant sobre llocs de treball com en la repercussió internacional de la ciutat. Recasens, a més, ha dit que les decisions de Colau "són més aviat 'alcaldades' que no mesures participatives".

El líder municipal del PSC, Jaume Collboni, ha reclamat al govern municipal que estableixi urgentment un pla de xoc contra els allotjaments turístics il·legals "per protegir els veïns i els empresaris que actuen bé, és a dir, que paguen els impostos i compleixen la llei". Collboni ha denunciat que l'alcaldessa "està reproduint 'l'estil Trias' en la presa de decisions, basat a posposar el problema i actuar per fets consumats".

Per últim, el regidor del PP Javier Mulleras ha criticat que Colau hagi anuncait de manera unilateral la moratòria i ha insistit que l'alcadessa està "paralitzant la ciutat i una de les activitats econòmiques més importants de Barcelona, posant en perill inversions i llocs de treball". Mulleras ha demanat que el govern municipal "deixi d'aplicar mesures generalitzades que no resolen els problemes reals que genera el turisme ni ataquen els problemes on realment es generen, als barris més turístics".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut