L'aigua del Sena no és clara i la qualitat de les últimes anàlisis no són esperançadores
França

Preocupació a París per la brutícia al riu Sena, a quatre setmanes dels Jocs Olímpics

L'alcaldessa de París ha promès banyar-se al Sena dies abans de l'inici dels Jocs i ha dit que alcaldes de tot el món l'acompanyaran

Falten poc més de quatre setmanes per a la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics de París i a França tots els ulls estan posats no en com avancen les obres de les noves instal·lacions olímpiques, sinó en la qualitat de l'aigua del riu Sena.

El Sena serà escenari de tres modalitats olímpiques de natació i les últimes anàlisis bacteriològiques i de qualitat de l'aigua mostren alts nivells de contaminació. 

És més, el riu ha de ser l'escenari de la cerimònia d'inauguració el 26 de juliol, amb un espectacle que es farà amb barcasses a l'aigua. Aquesta és la previsió dels organitzadors, però a hores d'ara pocs en treuen l'aigua clara. 

L'estat del riu no el fa apte per al bany i des del govern francès es confia que en aquest mes els nivells de contaminació baixaran i les analítiques milloraran. El problema podria agreujar-se si en aquest temps hi ha tempestes sobtades i l'aigua de pluja es barreja amb les aigües brutes. Si això passa, caldran dies per tornar a assolir nivells acceptables de qualitat de l'aigua.

La cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics s'ha de fer en barcasses al riu Sena (3Cat)

La solució que han trobat a París ha estat instal·lar una cisterna de 25 metres de profunditat que té capacitat per encabir-hi 20 piscines olímpiques. La gran cisterna servirà per recollir directament l'aigua de la pluja i evitar així que les clavegueres saturades evacuïn l'aigua de pluja al Sena.

Una solució que no servirà només per als Jocs i que en el futur podrà garantir que la temporada de bany a la riba del Sena s'allargui

Com han fet altres polítics en dècades anteriors, l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, ha promès banyar-se al Sena dies abans de la cerimònia d'inauguració per demostrar que no hi ha cap problema a fer-ho.

I assegura que no es banyarà sola: "M'hi banyaré, i no ho faré sola. Alcaldes de tot el món m'han dit: 'M'hi apunto, m'hi apunto'."

 

 

 

ARXIVAT A:
ContaminacióJocs OlímpicsFrança
Anar al contingut