Una de les últimes reaccions ha estat la del papa Francesc, que diu que no és temps de construir fronteres (Reuters)
Una de les últimes reaccions ha estat la del papa Francesc, que diu que no és temps de construir fronteres (Reuters)

Papa Francesc: "No és temps de trinxeres, sinó d'una Europa Unida"

El pontífex aposta pel diàleg polític i rebutja les "trinxeres" per poder construir una Unió Europea de "desenvolupament i pau".

Actualitzat

El degoteig de reaccions internacionals a la situació política a Catalunya continua, sobretot, després de la proclamació de la independència per part del Parlament i l'aplicació de l'article 155 de la mà de Rajoy.

Entre les darreres mostres de suport al govern espanyol hi ha les del president de Portugal, Marcelo Rebelo, i el no reconeixement explícit també del Regne Unit, Països Baixos, Brasil, Ucraïna, Xipre o Letònia.

Una de les últimes reaccions ha estat la del papa Francesc, que diu que no és temps de construir fronteres. El pontífex aposta pel diàleg polític i rebutja les "trinxeres" per poder construir una Unió Europea de "desenvolupament i pau".

 

 

El papa ho va dir davant dels participants del fòrum "Diàleg (Re) Pensar Europa", organitzat pel Vaticà.

"No són temps d'alçar trinxeres, sinó de tenir la valentia de treballar per perseguir plenament el somni dels pares fundadors d'una Europa unida i amb concòrdia."

En el mateix acte, el president de l'Eurocambra, Antonio Tajani, es va mostrar partidari de canviar la Unió Europea perquè tal com és ara, ha dit, no funciona. Tajani ha deixat clar, però, que seria un error gravíssim destruir-la.

 



 

 

ARXIVAT A:
Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut