Els nuvis, en un moment de la cerimònia de casament

Opulència i luxe sense límit: arrenca la boda més cara de la dècada a l'Índia

Anant Ambani i Radhika Merchant es casen a Bombai, envoltats de luxe i acompanyats de centenars de persones i de personalitats del cinema, la música i la política de tot el món

RedaccióActualitzat

Fa mesos que se'n parla, però ara a la fi comencen a Bombai les celebracions d'un casament que trenca tots els sostres del que es pot considerar el luxe més exclusiu i desacomplexat en un país amb milions de persones vivint en la misèria.

Les celebracions prèvies al gran casament d'Anant Ambani, el fill petit del magnat indi Mukesh Ambani, amb Radhika Merchant, empresària i hereva d'un imperi farmacèutic, van començar fa mesos.

 

El nuvi, Anant Ambani, posa davant una fotografia del seu avi (Reuters/Francis Mascarenhas)

Al març, els futurs nuvis van fer una festa prèvia al casament amb 1.200 convidats, entre els quals no van faltar l'estrella del pop Rihanna o els també multimilionaris Bill Gates, Mark Zuckerberg, Ivanka Trump o el rei de Bhutan.

 

La família del nuvi, al complet (EFE/Divyakant Solanki)

A finals de maig, més de 800 convidats al gran casament van fer una segona festa prenupcial, aquest cop a bord d'un luxós creuer pel Mediterrani. Molts aquests convidats es van desplaçar en avió fins a Barcelona per afegir-se al creuer que, tot i estar envoltat de secretisme per salvaguardar la identitat dels convidats i la imatge dels nuvis, se sap que va fer escales a Canes, Portofino i Roma.

La fortuna que ha costat fins ara la prèvia del casament és incalculable. Com ho és el càlcul de quant es gastarà durant els tres dies que durarà el casament. Algunes fonts parlen de més de 600 milions de dòlars, només un pessic de la immensa fortuna de les dues famílies. Aquest divendres s'ha fet la cerimònia principal, però la festa durarà fins diumenge.

Anant Ambani, de 28 anys, és fill de Mukesh Ambani, cap del conglomerat d'empreses petrolieres i de telecomunicacions Reliance Industries, l'home més ric d'Àsia amb una fortuna que supera els 116.000 milions de dòlars, segons Forbes.

El nuvi, Anant Ambani, en el photocall previ a la cerimònia de casament (Reuters/Francis Mascarenhas)

Radhika Merchant, la núvia, té 29 anys, és empresària i hereva dels propietaris de l'imperi farmacèutic Encore Healthcare. Una família també multimilionària però sense arribar als nivells estratosfèrics dels Ambani. De fet, les fotografies del nuvi i de la seva família omplen les portades de tots els diaris de l'Índia aquests dies, en canvi, la núvia i la família de la núvia passen molt més desapercebudes.

Una de les poques imatges que han sortit publicades de la núvia, Radhika Merchant, el dia del seu casament (3Cat)

La núvia lluirà diversos vestits, tots brodats amb joies i teixits de seda. Aquest és un dels que ha portat aquest dissabte: 


En la primera jornada del gran casament ha desfilat per Bombai l'elit global: des de Kim Kardashian fins a dos exprimers ministres del Regne Unit: Toni Blair i o Boris Johnson.

L'exprimer ministre britànic Tony Blair i la seva dona, Cherie Blair, convidats al casament (Reuters/Francis Mascarenhas)

L'extravagància de les fastuoses festes prenupcials es manté en la cerimònia del casament.

Divendres al matí, el nuvi va sortir de la mansió familiar, un majestuós edifici de 27 pisos, engalanat aquests dies amb llums i flors, on treballen fins a 600 servents.

I ho va fer en un luxós cotxe vermell cobert de fils de flors blanques, mentre que grups de convidats ballaven al seu voltant. Un comboi de cotxes, també decorat amb flors porta els familiars en un seguici amenitzat per música en directe.

Un Rolls-Royce profusament decorat porta alguns dels convidats al casament (Reuters/Hemanshi Kamani)

En aquest vídeo es poden veure les germanes Kim i Khloé Kardashian vestides per anar a la festa:

 

Dissabte és el dia central del casament, amb la cerimònia més formal, i on els convidats beneiran els nuvis.

El banquet nupcial l'ha preparat el reconegut xef peruà Virgilio Martínez, propietari del Central, considerat el millor restaurant del món l'any 2023. Martínez i 13 persones del seu equip estan al capdavant d'un exèrcit de cuiners que delectaran els convidats al casament amb desenes de plats exclusius. 

Segons explica un diari peruà, el menú inclou alguns dels plats típics del Perú adaptats al gust dels comensals occidentals. Entre altres plats s'ofereixen zucchini amb tiradito d'espàrrecs, alvocats amb emulsió i blat del Perú; cebiche de meló cantalup i burrata o rotllets d'anacards, chimichurri i formatge fresc.

Les xarxes socials de Reliance Industries, el conglomerat d'empreses propietat del pare del nuvi, han publicat diversos vídeos de les celebracions:

 

L'actriu de Bollywood Ananya Panday posa amb el missatge "La brigada d'Anant" brodat al vestit (Reuters/Francis Mascarenhas)

I després de la cerimònia oficial, començarà una gran festa que durarà més de 24 hores. Per amenitzar la celebració, rumors no confirmats asseguren que els nuvis han contractat actuacions de les estrelles del pop Lana del Rey, Adele o Drake.

 

ARXIVAT A:
L'Índia
Anar al contingut