La cantant i actriu nord-americana Olivia Rodrigo, durant el concert d'aquest dimarts, 18 de juny, al Palau Sant Jordi de Barcelona
La cantant i actriu nord-americana Olivia Rodrigo, durant el concert d'aquest dimarts, 18 de juny, al Palau Sant Jordi de Barcelona

Olivia Rodrigo deixa Barcelona completament "obsessionada"

La cantant californiana ha fet parada a Catalunya per primer cop per presentar el segon disc, "GUTS", amb 18.000 assistents i totes les entrades exhaurides

Les últimes corredisses pels passadissos del Palau Sant Jordi abans de començar el concert s'han convertit en esprints salvatges quan les primeres notes han començat a sonar. "Ja?!", exclamaven dues noies esbufegant amb un cubell de crispetes ple a vessar a cada mà.

El primer riff de guitarra de "Bad idea right?" començava a sonar tot just dos minuts abans de l'hora d'inici prevista.

Al cap de pocs segons, apareixia Olivia Rodrigo fent saltirons dalt de l'escenari i calçada amb botes militars. "Vull que salteu, que crideu, que canteu!" El públic s'ho ha pres al peu de la lletra.

Una hora i quaranta-cinc minuts --tampoc té discografia per a gaire més-- del Sant Jordi tremolant i ofegat pels crits dels "livies", els seus fans.

Hores abans feien cua, alguns (algunes, sobretot) en grup i d'altres acompanyats pel pare i/o la mare. Lluint looks inspirats en els seus videoclips, barrets de cowboy i ulleres en forma de cor, tot tenyit de lila, el color preferit de la cantant. També molts braçalets de l'amistat, a l'estil dels concerts de Taylor Swift.

La cantant i actriu nordamericana Olivia Rodrigo, durant el concert d'aquest dimarts 19 de juny al Palau Sant Jordi de Bacelona
La cantant i actriu nord-americana Olivia Rodrigo, durant el concert d'aquest dimarts, 18 de juny, al Palau Sant Jordi de Barcelona (Alejandro García/EFE)

Amb el baix, les guitarres elèctriques i les bateries a tot drap, i amb alguna balada també, com "Traitor", ben carregada de ressentiment. Hi ha hagut temps per cantar la cançó d'aniversari a una fan, per sobrevolar el públic a bord d'una mitja lluna voladora (lila, és clar) i enmig d'un cel estrellat.


També hi ha hagut moments íntims com el "Drivers license" que la va fer mundialment famosa i que ara canta i toca tota sola al piano. Però el que hi ha imperat és sobretot una successió de hits rockers que a estones viren cap al punk, com el tema "Brutal".


Que Rodrigo és digna successora de Taylor Swift --sobretot per la temàtica de ruptures de les cançons-- ja s'ha dit moltes vegades, però en concert l'ex-Disney trepitja l'escenari a l'estil d'icones rockeres com Avril Lavigne, Gwen Stefani i Alanis Morissette.

Portaveu (literalment, amb el megàfon a la mà) de la ràbia més ballable i encomanadissa.

"Barcelona, esteu cantant a ple pulmó! Que algú us ha trencat el cor?"


Tots els desenganys s'han ballat i xisclat fins al límit aquesta nit. Ella els anava esperonant: "Ara penseu en alguna cosa que us cabregi molt i crideu ben fort", enfundada en una banda en què es podia llegir la paraula "obsessionada", el títol d'una de les seves cançons.



Avui és ella qui ha deixat Barcelona completament obsessionada, i desfogada.

 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut