Les piscines municipals d'Alcarràs l'estiu del 2023
Els socorristes i personal mèdic fora de servei van aconseguir reanimar el menor a les piscines d'Alcarràs, però finalment ha mort a l'hospital (3Cat)

Mor un nen de 7 anys que es va ofegar dimarts a les piscines municipals d'Alcarràs

Es va poder reanimar i traslladar el menor amb vida a l'hospital, però finalment ha mort, i l'Ajuntament ha decretat tres dies de dol al municipi

RedaccióActualitzat

Un nen de 7 anys que es va ofegar dimarts a la tarda a les piscines municipals d'Alcarràs, al Segrià, ha mort aquest dimecres a l'hospital. 

Els fets van passar cap a dos quarts de vuit del vespre i els socorristes de l'equipament i els professionals mèdics que es trobaven al recinte li van practicar les tasques de reanimació fins a l'arribada dels efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques.

Primer van traslladar el menor a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i després el van evacuar en helicòpter fins a un centre hospitalari de Barcelona. El nen ha mort aquest dimecres, segons ha confirmat l'Ajuntament d'Alcarràs.

El consistori ha decretat tres dies de dol oficial i ha suspès tots els actes oficials previstos fins divendres. L'Ajuntament també ha convocat un minut de silenci per a aquest dijous a les 21.00 hores davant la casa de la vila. 

L'Ajuntament ha informat que, des d'un primer moment, va activar una unitat de suport emocional i psicològic per atendre els familiars i els socorristes. El consistori també s'ha posat a disposició de la família i de les instàncies pertinents per esclarir els fets.
 

Vuit morts en platges i piscines des del 15 de juny

Des de l'inici de la campanya de bany, el 15 de juny, a Catalunya han mort cinc persones en platges i tres més en piscines. El nen ofegat a Alcarràs és l'únic menor d'edat. 

L'any passat, entre el 15 de juny i el 15 de setembre, van morir ofegades a Catalunya 36 persones: 25 en platges i 11 en piscines d'ús privat i públic, segons les dades de Protecció Civil.

 

Anar al contingut